Magnatul Robert Miller este un om împlinit a cărui imagine publică este perfectă. Are o familie întemeiată pe dragoste și deține o companie importantă.
Deși toată lumea îl percepe pe bogatașul Mille ca persoană importantă prin prisma averii ca urmare a unei afaceri reușite și prin realizarea personală, având o viață de familie fericită, acesta are mici probleme.
Robert a ajuns la concluzia că totu i se cuvine și poate face tot ceea ce dorește, motiv pentru care acceptă riscuri financiare și nu numai. Miller împrumutase o sumă importantă de bani, de la Jeffrey pentru a deține lichidități. A venit vremea să înapoieze suma datorată dar încă nu deține încă această valoare creditată.
Robert și-a angajat cei doi copii, Brooke și Robert iar teama că acestia, în timp îi pot descoperi anumite fraude, îl îndeamnă pe acesta să-și regândească strategia de afaceri, chiar să-și vândă compania unei bănci importante.
Afacerile și plăcerile sunt separate total de către magnet. Obosit de monotonia vieții de familie, de relația cu soția lui, acesta o cucerește pe Julie Cote, care în timp îi devine amantă. Julie este pictoriță și are ambiția de a reuși în domeniul artei.
De ziua sa de naștere, Robert participă la început, la evenimentul dedicat propriei zile, de acasă alături de numeroși invitați apoi merge la amantă. Soției îi spune că este ocupat cu afacerile…
Totul pare să urmeze cursul stabilit de Miller, până înt-o zi…. După o întânire cu asistenții bancherului, Robert ajunge la vernisajul amantei Julie Cote, după ce petrecerea și evenimentul erau pe sfârșite. Ea îl iartă, el o adora iar soarta începe să intervină. Oboseala își face efectul și Miller adoarme la volanul mașinii Juliei în timp ce-și conducea amanta acasă, având accident, în urma căreia automobilil ia foc….
Este interesant că, chiar dacă omul își decide soarta, destinul uneori îl joacă feste, aducându-l cu picioarele pe pământ. Realitatea cruntă a vieții poate distruge visurile cele mai îndrăznețe. Arta supraviețuiri nu e aceași cu tehnica afacerilor.
Miller și Julie scapă? Care sunt urmările accidentului și cine suferă după aceste evenimente? Se află adevărul despre viața lui Miller? Sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri se pot afla urmărind filmul.
Acest film are un clișeu bine stabilit, a cărei desfășurare se realizează pe două planuri: personal – familiar și profesional.
Triunghiul amoros atât de prezent în filmele americane nu este doar o metodă prin care să atragă publicul, ci se află la baza unor realități atât de banale, că uneori chiar tinde spre plictiseală. În acest film, această relație amoroasă este doar intriga acțiunii care se desfășoară uneori într-un ritm alert, alteori mai încet, astfel încât cinefilul să fie atent la detalii.
Omul este liberul său arbitru, propriile decizii sunt cele care-i ghidează cursul vieții. O persoană poate fi inteligentă o viață întreagă și să-i lipsească raționamentul doar pentru o clipă pentru a pierde tot ceea ce a avut, conform filosofiei vieții.
Un om, când pierde sau suferă un eșec, se transformă, se închide în sine iar propria lui gândire este răscolită de evenimente, situații, analogii.
Arbitrage – Puterea celui mai bun alibi, SUA
Distribuție: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling, Laetitia Casta
Regia: Nicholas Jarecki
Producător: Green Room Films
Anul apariției: 2011
Gen: thriller
Durată: 103 min
Lasă un răspuns