Bambye

Going in Style – Jaf cu stil

Doar privind distribuția de excepție a peliculei, se poate recunoaște un film de valoare inestimabilă. Personajele principale: Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin sunt câştigători ai Premiului Oscar. Cei trei actori magnifici, în cadrul acestui film regizat de Zach Braff,  formează o echipă de prieteni.

Cei trei prieteni de pomină sunt Willie, Joe şi Al. Ei se cunosc de zeci de ani și deși sunt pensionari, care ar trebui să aibă o viață liniștită și fără griji, se trezesc fără să-și de-a seama într-o vâtoare a vieții, care le macină viața din temelii.

Chucky este un director de bancă hapsân și rău, care vede totul în viață prin prisma banilor și a tertipurilor prin care pune mâna pe ei. El face diverse manevre financiare și pierde banii de pensie a celor trei prieteni fără a avea remușcări în acest sens.

Willie, Joe și Al, trec dincolo de grijile lor cotidiene legate de jocurile de bingo spre palpitațiile provocate ideile și gândurile pe care le au în cap, despre un plan ilegal și periculor. Dacă banca nu a a avut grijă de banii lor, ei de ce trebuie să fie îngăduitori cu reprezentanții băncii?

Joe încercase să recupereze banii de la Chucky, care nu a fost deloc îngăduitor cu el, dar fusese pedepsit de trei bărbați, tineri care purtând cagule, au dat spargere la bancă. Poliția a intervenit în grabă dar hoții au plecat nestingheriți. Chucky a devenit nervos și agitat, spre satisfacția lui Joe.

În timpul unei întălniri a celor trei amici, Joe propune ca evenimentul trăit la bancă să se repete, iar ei trei să fie cei cu cagule. Al și Willie îl privesc neîncrezători, considerând că suferă de trauma pierderii banilor, dar încet și sigur, ideea nebunească își face loc în mintea și gândurile tuturor, mai ales că problemele provocate de pierderea banilor sunt tot mai dese și insuportabile.

Totuși, un polițișt caută, cercetează dar nimic nu pare să fie așa de simplu. El speră ca hoții să revină la locul faptei, dar el va fi pregătit?

Cei trei prieteni riscă totul și se pregătesc de jaf. Fac o încercare la un supermarket, dar sunt atât de comici, că, deși sunt prinși de paznici, sunt lăsați liberi de oamenii legii.

Vor renunța?

Joe riscă să-și piardă casa, Willie are nevoie de rinichi și de bani pentru fiica și nepoata lui care sunt plecate, iar Al stă cu Willie din lipsă de bani și predă muzică instrumentală.

Încercarea moarte n-are…. norocul începătului….

Omul este singurul care-și decide propriul destin deci…

Povestea filmului nu este una clasică, deși apare iubirea la un moment dat, drama familială, dragostea pentru cei dragi, suferința și nenorocirile bolii, provoacă mereu diverse sentimentele oamenilor care se intersectează nu doar cu aceste probleme, cât și cu oamenii care trec prin aceste etape ale vieții.

Going in Style – Jaf cu stil, SUA

Distribuție: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret, Christopher Lloyd, Joey King

Regia: Zach Braff

Producător: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Anul apariției: 2017

Gen: dramă, comedie

Durată: 96 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*