Bambye

SECRETELE SUCCESULUI ÎN ERA DIGITALĂ – Dale Carnegie

Brent Cole preia principiile lui Dale din “Secretele succesului” folosind aceleași exemple dar fără principii ci doar cu mențiuni și concluzii că toate cele prezentate se potrivesc perfect și în era digitală.

Un om care dorește succesul apeleaz sau dă like pe Facebook unui om de succes care poate îi vrea și lui succesul, sau nu.

Twiter, FB sau alte rețele sociale adună oamenii care-și fac prieteni dar ei tot singuri rămân. Pentru comunicare se folosește mail-ul ce trebuie adaptat uzanțelor și principiilor de comunicare. Tot ceea ce a prezentat Dale, se regăsește și se folosește cu succes în lumea digitală.

“Nu critica, nu condamna, nu te plânge este primul principiu în calea succesului, demonstrat de-a lungul istoriei“. Omul dojenit, criticat aspru, devine defensiv și se apără iar stima lui de sine este în scădere, consideră și susține specialistul Dale Carnegie.

Importanța acordată omului este una dăunătoare acestuia și poate duce la nebunie. Principiul doi este acela de a oferi o apreciere onestă și sinceră. Un om poate fi influențat doar prin ceea ce dorește, de țelul său, deci se poate spune că poate fi manipulat după interesele lui.

“Acțiunea izvorăște din ceea ce ne dorim în mod fundamental.” – reprezintă o concluzie a lui Dale Carnegie

Succesul se obține cu pași mărunți. “Fii realmente interesat de ceilalți oameni – alt principiu de succes și pentru câștigarea prieteniilor și a-i face pe oameni să ne placă“.

Valoarea unui zâmbet este importantă, la servici, acasă și în relațiile cu cei din jur, fiind o primă impresie favorabilă, doar  dacă nu este un zâmbet forțat, care să fie mai degrabă o grimasă.

“Principiul 3: Nu uita că numele unei persoane, este pentru cel în cauză, cel mai dulce și mai important sunet!” Trebuie să reținem numele celor cu care vorbim, să facem asocieri și să demonstrăm că interlocutorul nu este doar o persoană trecătoare prin viața noastră, ci poate fi acel individ care ne schimbă destinul.

Autorul a ajuns la ideea că oamenii sunt interesați de ei înșisi, “Fii un bun ascultător. Încurajează-i pe ceilalți să vorbească despre ei înșiși.” Acesta este principiul 4 conform cercetărilor.

Modelarea discursurilor se realizează în conformitate cu interlocutorul. Un alt principiu pentru a-i face pe oameni fericiți este: ”Fă ca cealaltă persoană să se simtă importanță și fă-o la modul cel mai sincer”.

Impunerea modului de gândire este un factor important în reușita unei discuții, în alegerea pașilor specifici succesului.

Dale Carnegie este unul dintre cei mai buni specialiști motivaționali. Cărțile acestuia captează atenția publicului, iar unele citate din carte pot stabili adevărate principii de viață.

“Singurul mod de a obține ceea ce e mai bun dintr-o ceartă este să o eviți”

“Dă dovadă de respect față de opiniile interlocutorului tău. Nu spune niciodată: TE ÎNȘELI”

“Dacă te înșeli, recunoaște repede și cu tărie.”

Indiferent de probleme, persoane sau situații, un om de succes: “adoptă o atitudine prietenoasă”.

Pentru a descoperi mai multe secrete care chiar dacă reprezintă pași mici, destinația finală nu poate fi decât succesul. Uneori, chiar un eșec, ne poate convinge că anumiți pași nu au fost urmați conform principiilor prezentate sau nu s-a avut o motivare concretă pentru atingerea țelului dorit.

Principiile reprezintă secretele succesului iar cea mai importantă pentru un manager, afacerist sau lider este: “Manifestă înțelegere față de ideile și dorințele celeilalte persoane”

Secretele succesului în era digitală – Dale Carnegie, SUA

Editura Curtea Veche,

București, 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*