Bambye

Dallas Buyers Club – Înfruntă viața

De multe ori în viața apare obișnuința, monotonia dar oamenii renunța cu greu la acele momente pentru că într-un fel, orice modificare conduce la așa numita ieșire din zona de confort, când apare teama sau nesiguranța.

Schimbările nu sunt agreate deși poate ar fi de așteptat, dar depinde reacția omului când trebuie să participe el înșuși la schimbările care intervin.

În cadrul acestui film care poate ar părea unul banal după primele secvențe, asistăm la puterea interioară a omului care este nevoit să se schimbe, să-și modifice stilul de viață, pentru că nu trebuie să abandoneze lupta cu moartea, pentru că viața este bunul cel mai de preț al omului.

Distracțiile, petrecerile și chiar rigorile specifice muncii, a meseriei prestate sunt lăsate undeva departe, ca niște amintiri dintr-un album uitat într-un colț al unui sertar, închis pe veci cu o cheie care nu se mai regăsește.

Omul prin prisma existenței sale este o ființă inteligentă care trebuie să lupte pentru propria lui viață, dincolo de orice limite, pentru că din momentul nașterii sale, acesta este ca un trestie în bătaia vântului care dacă se îndoaie, nu trebuie să se rupă, să-și găsească colacul de salvare din valurile agitate ale vieții.

Ron Woodroof este de profesie electrician. Are o viață banală: muncă, petrecere cu băieții, discuții și bârfe. Este exponentul omului care se distrează seara și fiecare nouă zi este una repetativă, care îl lasă doar cu gândurile că, ceva s-ar putea schimba vreodată…

Uneori omul este singur, alteori are prieteni dar momentele dificile ale vieții decid instantaneu, partenerii fiecărei persoane pe calea vieții.

Ron este omul care nu vrea noutatea în viața lui dar nici nu este atras de ceea ce trăiește, însă s-a obișnuit cu acel confort care de fapt este doar un chin al  său de care nu este conștient.

Într-o zi care-i va marca existența, în urma unui test HIV este descoperit pozitiv. Vestea se transmite pe cale orală de către prieteni și colegi, iar când merge la cârciuma obișnuită a fiecărei seri, prietenii sunt sceptici și chiar îl acuză că este homosexual, pentru doar aceia sunt pozitivi la testul SIDA. Văzând că prietenii de odinioară i-au devenit dușmani, în mod automat, Ron este obligat să-și schimbe întregul curs al vieții,

În urmă cu câteva zile, comentase alături de prietenii de pahar despre homosexuali și perverși, iar acum brusc devine personal un subiect nu prea plăcut, de bârfă al foștilor amici.

Ron îți ia destinul în propriile mâini,  caută soluții și medicamente care să-i salveze viața și să-i reducă durerile. Alături de el apare Rayon, care este homosexual, Denise (o asistentă medicală de culoare) și o fată de care se îndrăgostește și care are și ea boala lui necruțătoare: SIDA.

Acestia inițiază o asociație Buyers Club care să ofere medicamente celor bolnavi ca și ei. Fac investiții, cumpără și vând diverse medicamente, uneori trecând dincolo de limitele legii. Prin aceste inițiative, Ron descoperă că au trecut de mult timp acele ultime 30 de zile de viață care i-au fost preconizate de doctori….

Dallas Buyers Club  – Înfruntă viața, SUA

Distribuție: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Steve Zahn,Griffin Dunne, Denis O’Hare, Dallas Roberts, J.D. Evermore, James DuMont

Regia: Nicholas Jarecki

Producător: Truth Entertainment (II)

Anul apariției: 2013

Gen: Biografie, Dramă, Romantic

Durată: 117 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*