Bambye

A Long Way Down – Adio, dar mai stau puțin

Anul Nou, psihologic înseamnă un sfârșit și un început. Fiecare persoană își evaluează viața în general, iar anul care va trece, în special. Oamenii sunt pesimiști sau optimiști, vâzând nerealizările din viață sau reușitele care le-au adus bucurii.

Regizorul Pascal Chaumeil aduce în prim planul filmului, patru persoanje care consideră că viața nu le mai poate oferi bucurii, reușite și totul este doar un chin prelungit. Cei patru sunt reprezentanți ai pesimiștilor care decid în mod tragic să-și încheie suferința, iar Noul An, să-i ducă într-o altă lume, într-o nouă dimensiune. Cei patru suferă emoțional și doar soarta face ca acestia să se întâlnească într-un punct comun care le va influența destinul.

Martin Sharp este un prezentator de televiziune care a căzut în dizgrație după un divorț fulminant. A avut o relație amoroasă cu o adolescentă de 15 ani, fapt care i-a adus o condamnare și a fost închis pentru o perioadă de timp.

Jess Crichton este exponentul unei generații adolescentine obraznice și cu gura mare, mult mai mare decât fizicul ei. Tatăl ei este un politician important care se teme că ea îl face de rușine. Prietenul ei, Chas a părăsit-o.

Maureen este o mamă singuratică, tristă a cărei inteligență emoțională și stimă de sine sunt extrem de scăzute. Are un fiu handicapat, care ar trăi mai bine fără ea.

J.J. este un muzician megaloman neînțeles, fost solist al unei unei trupe, care consideră că nimic nu mai poate fi ideal într-o viață reală. Suferă de cancer pe creier.

Cei patru se întâlnesc la miezul nopții, de Anul Nou, pe celebrul „Turn al sinucigașilor” din Londra. Fiecare dorește să-și pună capăt vieții dar înainte, își povestesc necazurile. Timpul le devine prieten și o dată cu scurgerea lui, cei patru decid să-și acorde o ultimă sanșă, încă un an de viață. Dacă nimic nu va fi mai bine, la anul, tot de Anul Nou, vor reveni pentru a termina ceea ce au avut în gând, în anul care tocmai trecuse.

Uneori prietenia apare între oameni care dacă s-ar vede în alte medii, probabil nu și-ar acorda atenție sau nici nu s-ar remarca. Viața este ciudată, mai ales când aleragă pe cărările timpului.

Este interesant că uneori fugă după un sfârșit poate fi primul pas spre un nou început, iar concepțiile și propriile principii se zdruncină serioa. Azi te îndrepți spre un tren al vieții, ca apoi să fugi cât mai repede din calea lui, salvându-i și pe alții care n-au ajuns să înțeleagă adevărata logică a vieții.

Filmul devine interesant, oferind multe evenimente și surprize care poate ar îndemna pe mulți spre meditație, gândire și o logică a înțelepciunii.

Oare își vor duce la capăt planurile legate de sinucidre?  O a doua sanșă există mereu? Sunt întrebări la care se pot afla răspunsurile urmărint un film care îmbină drama, dragostea și comedia.

A Long Way Down – Adio, dar mai stau puțin, SUA

Distribuție: Pierce Brosnan, Imogen Poots, Aaron Paul, Toni Collette,Rosamund Pike, Sam Neill, Tuppence Middleton, Joe Cole, Josef Altin,

Regia: Pascal Chaumeil

Producător: Wildgaze Films

Anul apariției: 2014

Gen: comedie, dramă

Durată: 96 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*