Bambye

Mommy – Mami

Filmul „Mommy” prezintă drama unei femei care a rămas văduvă, pe nume Depres Diane. Aceasta este mama unui adolescent în vârstă de 15 ani care suferă de sindromul ADHD. Toate eforturile disperate ale acestei mame, de a avea grijă de băiatul ei, de una singură se pierde în neantul deznădejdiei. Atunci când consideră că viața o pune veșnic la încercare, primește un ajutor nesperat.

Kyla este o fată misterioasă care s-a mutat de curând în zona unde locuiește Diane. Aceasta se oferă să-i acorde ajutor vecinei, implicit și fiului ei adolescent, care trece cu greu peste problemele sale de sănătate. Kyla aduce un echilibru atât în viața Dianei și a fiului ei, cât și în cel al vecinilor care deși erau suspicioși, o privesc cu încredere și speranță.

Încet dar sigur, în viața Dianei își face simțită prezența, un bărbat care o îndrăgește și dorește să o sprijine.

Diana este simbolul femeilor aprige care nu se lasă doborâte de necazuri, probleme și încearcă din răsputeri să-și salveze fiul din necazurile în care acesta intră datorită caracterului provocat de durerile fizice și psihice prin care trece.

Oamenii sunt asemănători dar totuși diferiți. Nimeni nu se încumetă să ajute sau să sprijine pe cineva care trăiește într-o lume diferită, nu pentru că așa ar dori, ci pur și simplu pentru că trebuie să se resemneze.

Viața niciodată nu are o traiectorie bine definită pentru că mereu apar diverse momente existențiale care influențează destinele persoanelor care sunt legate prin diferte legături, unele de altele.

O mamă nu-și abandonează copilul indiferent de situațiile prin care este obligată să treacă și să facă față. Oamenii judecă dar nu se pun în pielea celorlalți, pentru că singurele elemente care-i diferențiază sunt vorbele și modul în care interceptează mesajele primite. Comunicarea personajelor este una dificilă, pentru că sunt concepții diferite. Orice comunitate încearcă să facă față propriilor provocări și să treacă cu usurință peste problemele celor din jur.

O femeie, dacă este și mamă pe deasupra, luptă din răsputeri pentru familie, pentru ceea ce-i aparține, chiar dacă ar pierde totul.

Teritoriul şi spaţiul personal destinat comunicării în cadrul acestui film, au roluri importante în definirea şi percepţia mesajului şi a unui feedback aferent din partea receptorilor, care sunt persoanele ce nu au legătură cu drama Dianei. O dimensiune spaţială pentru comunicare este văzută prin prisma a două moduri ale distanţei: apropiat sau îndepărtat, interior sau exterior, în funcţie de amplitudinea şi de gradul intimităţii. Acest spaţiu poate fi definit ca un spaţiu fizic, cultural sau social. Distanţele de comunicare sunt atât personale, intime, sociale cât şi publice. În orice comunitate, omul nu este singur și este integrat mai mult sau mai puțin în societate.

Diana își va decide singură modul în care-și va proteja copilul, chiar și în cazul în care vor rămâne, doar el și ea. Va reuși?

Mommy – Mami, CANADA

Distribuție: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément, Pierre-Yves Cardinal, Alexandre Goyette, Michèle Lituac, Isabelle Nélisse, Patrick Huard, Viviane Pascal

Regia: Xavier Dolan

Producător: Meta Films

Anul apariției: 2014

Gen: dramă

Durată: 140 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*