Bambye

Judecătorul – The Judge

Indiferent de împrejurări, destinul unui om este influențat de trecutul său, cu atât mai mult cu cât sunt întrebări care persistă și nu se regăsesc răspunsurile.

Hank Palmer este un avocat de succes, care scapă de acuzații și chiar de închisoare multe persoane care au trăit doar pentru a încălca legea. Această faimă i-a adus prestigiu, bani și o soție frumoasă, alături de care are o fiică Lauren. Avocatul se consideră fericit dar niciodată ceea ce se vede cu adevărat, nu reprezintă realitatea. Inteligența nu compensează lipsa iubirii și astfel relația lui cu femeia pe care o crezuse ideală pentru întreaga viață tinde să se destrame.

Ținutul natal îi trimite un mesaju lui Hank, prin vocea fratelui său Glenn, care-i anunță moartea mamei

Întors în trecutul său, Hank își revede copilăria, iubirea, viața fericită și descoperă asemănările din viață: atât el cât și mama lui, înghrijeau și aveau pasiune pentru hortensii. Când oferea o bomboană cu miere fiicei sale, aceasta îți spunea replica precum făcuse și el în trecut către tatăl său: „Bătrâne, mi-ai adus o bomboană cu miere?”.

Disputa veche dintre Hank și tatăl său Joseph Palmer (judecătorul din orășel) atinge din nou dimensiuni de neimaginat: de la prieteni care se acceptă în public, certăreți în cadrul familiei și frustrați în amintirile și gândurile lor. Percepțiile despre viața lor, relația din cadrul familiei sunt în totalitate diferite, ca și cum fiecare ar urma o altă direcție dar vor să ajungă în același loc.

Fiecare membru al familiei are câte supărare, care pentru unii se reflectă în uitare, pentru alții printr-o gândire ilogică, sau pur și simplu este uitată undeva într-o cutie cu amintiri.

Pentru prima oară, actorii Robert Downey Jr. și Robert Duvall evoluează împreună pe marele ecran, într-o peliculă care a atras publicul cinefil atât prin valoarea distribuției cât și prin prisma subiectului care incită spectatorii, până la final.

Un moment remarcabil în film este acela în care tatăl și fiul se află la pescuit, departe în largul apei, simbolizând de fapt că viața i-a îndepărtat de adevăratele valori ale vieții, de a trăi ca o familie, pierzând o mare bogăție a vieții așa cum este familia!

Revenind la acțiunea filmului, Hank este decis să-și părăsească în grabă orașul local, a doua zi după înmormântarea mamei. Totul pare să se întâmple exact cum s-a programat, dar totuși apare inevitabilul. Unul dintre delicvenții care i-au produs insomnii lui Joseph: Mark Blackwell este găsit mort pe drum, iar sângele său este găsit pe mașina judecătorului care nu-și mai amintește nimic. Între timp, vraja iubirii dintre Hank și localnica Samantha Powell reaprinde o flacără care nu s-a stins. Hank se trezește atras ca un păianjen în întunericul trecutului, lumina prezentului care îndepărtează tot mai mult luminița de la capătul drumului spre viitor. În timpul petrecut pentru a descoperi ițele cazului, Hank nu trebuie să lupte doar împotriva acuzațiilor, ci și pentru a descoperi tenebrele trecutului.

The Judge – Judecătorul, SUA

Distribuție: Vera Farmiga, Robert Downey Jr., Robert Duvall, Leighton Meester, Billy Bob Thornton, Vincent Donofrio, Sarah Lancaster, Meliss Leo, Dax Shepard

Regia: David Dobkin

Producător: Big Kid Pictures

Anul apariției: 2014

Gen: dramă

Durată: 141 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*