Bambye

Why Him? – De ce el?

Ned Fleming este proprietarul unei tipografii. Aceasta începe să scârțâie din punct de vedere financiar pentru că mediul online este în ascensiune. Ned are o familie frumoasă, Barb este soția care i-a dăruit doi copii: Stephanie și Scott. Stephanie este plecată la studii la universitatea din Stanford.

În timpul petrecerii de aniversare a lui Ned, ce s-a desfășurat la sediul firmei, acesta ia legătură pe internet cu fiica lui. Aceasta îi transmite urările obișnuite și la un moment dat, pe ușa ei, pe un cadru îndepărtat, apare un bărbat ce se dezbracă. Acesta este tânărul magnat din Silicon Valle: Laird Mayhew, proprietarul unei companii prospere din domeniul jocurilor digitale. Din acel moment începe să se contureze o mică dramă pentru Ned, ce în timp devine o adevărată comedie.

Filmul este de fapt o confruntare între trecut și prezent, sub auspiciile viitorului. Tipografie și printarea pe hârtie este tot mai puțin folosită, prezentul aparține online-ului. Ned este exponentul trecutului care încearcă în prezent să-și asigure un viitor. El devine conștient că tineretul și noile tehnologii sunt soluțiile optime pentru orice afacere. Cele două personaje care dau impresia că se luptă doar pentru iubire, a unei fete respectiv a unei fiice, sunt de fapt exponenții unor lumi. Laird este idealul omului nou, al celui care vede viitorul, iar Ned este veșnicul luptător ancorat într-un prezent bazat pe un trecut care-l face tot mai instabil.

Laird reprezintă atitudinea și crezul celor din noua generație. Tehnologia avansează și omul trebuie să se adapteze și să se folosească de aceasta, nu să i se opună

Ce nu te omoară, te întărește – o gândește Ned din perspectiva sa, referindu-se la modul de comportament bizar a lui Laird, dar de fapt constată că aceste cuvinte i se potrivesc și lui. În viața contează modul în care omul se adaptează, se pliază pe ceea ce primește, ce i se oferă și trebuie să treacă dincolo de barierele prejudecăților și a unei mentalități fixe.

Filmul este o comedie spumoasă, în care comicul de situație ocupă un loc important. Este un film care poate schimba oameni, să-i facă să mediteze folosind ca mijloc de comunicare, acele situații haioase ce impun o stare de bine. Omul este un luptător, dar nu vede că și cel de alături îi seamănă, uneori însă contează modul și momentul în care își dă seama că gresește.

Așa cum filmul prezintă vara călduroasă din zona prezentului – din Stanford, precum și iarna friguroasă din orașul unde trăiește Ned, putem susține că este și o luptă a naturii care este alături de personajele pe care le reprezintă. Prezentul online, poate fi o căldură plăcută și ademenitoare, față de o iarnă friguroasă și geroasă care este specifică unui viitor sumbru, așa cum îl vede omul de modă veche.

Pe lângă situațiile comice prezente în film, putem descoperi arta de a trăi, de a supraviețui a oamenilor, indiferent în ce situații sunt. Astfel, omul percepe realitatea și simte empatie, iar sentimentele pozitive sunt la ele acasă.

Acest film nu trebuie ratat, chiar dacă unii ar considera că apar vulgarități, dar acestea tocmai întregesc și întrepătrund modul de relaționare între și dintre generații. Este o confruntare în care ambele tabere cțștigă, între omul modern (cel al computerelor) și omul neadaptat la cerințele și rigorile noi vieți, dar care joacă popice și știe să folosească o drujbă.

 

Why Him? – De ce el?, SUA

Distribuție: Zoey Deutch, Megan Mullally, James Franco, Cedric the Entertainer, Bryan Cranston, Bryan Cranston, Adam Devine, Keegan-Michael Key, Casey Wilson, Kaley Cuoco,

Regia: John Hamburg,

Producător: Twentieth Century Fox Film Corporation,

Anul apariției: 2016,

Gen: C,

Durată: 111 min,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*