Bambye

Mamma Mia: Here We Go Again – O luăm de la capăt

Anul 1979 – Donna Sheidon a absolvit colegiul. Ea decide să plece în lumea largă, supărată că mama ei nu a venit la festivitate, așa cum nu venise la multe evenimente din viața ei. Mama ei se află în turnee muzicală. Donna păstrează legătura cu două prietene ale ei și pleacă în Grecia pe o insulă. Pe drumul ei întâlnește trei bărbați cu care are legături amoroase, în urma cărora apare pe lume micuța Sophie.

Anii trec. Donna e plecat în altă lume, iar Sophie își dorește să refacă locul unde a stat mama ei, pe insulă. Pregătește o mare festivitate după ce finalizează și reorganizează locul. Ea are un iubit Kyle, care renunță la un job din altă zonă, pentru a fi cu ea.

Festivitatea reprezintă momentul revenirii tuturor celor care au fost în viața Donnei, pe insulă.

De-a lungul filmului se aud diferite melodii, cântece și se dansează, îmbinând în mod armonios acțiunea cu muzica, făcând un ăntreg perfect pentru o poveste de vis. Cântecele formației ABBA sunt apreciate de toate generațiile.

Pe ritmuri muzicale, personajele își povestesc câte o părticică din viață, redescoperă că omul, ființa iubită și poveștile de dragoste sunt mult mai importante decât cariera, afacerile sau banii.

Este o poveste reîntregerii povestilor de iubire, a regăsirilor după ani și ani, când iubirea reînvie și oferă bucuria supremă, adevărata fericire a vieții.

Filmul aduce în prim plan trei generații, care fiecare a avut parte de anumite tentații, care au schimbat cursul vieții, însă totuși, doar împreună, alături de iubire și înțelegere, se poate reuși.

În procesul socializării omul îşi formează anumite reprezentări sau imagini despre alte culturi, popoare, persoane și/sau obiceiuri. Aceste imagini pot fi unele foarte elaborate sau opusul acestora, extrem de simple care se limitează la câteva trăsături. Aceste imagini simplificate despre anumite popoare, etnii sau grupuri poartă denumirea de imagini stereotipe sau stereotipuri. Conform acestor principii stereotipul este definit ca fiind o formă de gândire rigidă şi superficială. Uneori această idee preconcepută conduce la limitări și anumite pierderi regretabile în timp.

Stereotipurile fac parte din moștenirea culturală  a fiecărei societăți, ele se transmit în timp, la fel ca şi normele sociale, obiceiurile, folclorul dar sunt în permanentă modificare totuși, deoarece societățile au evoluat din punct de vedere economic și tehnologic iar modificările survenite în practicile societății au determinat și unele modificări în percepții și deci apar noi stereotipizări.

În măsura în care stereotipurile se comportă ca un criteriu de selecţie perceptivă, contribuie astfel la întărirea convingerii oamenilor în „adevărurile” lor despre ceilalţi şi despre ei înşişi. Stereotipurile sunt reprezentări foarte stabile, însă nu definitive. Ele se schimbă la intervale mari de timp sau în urma unor evenimente cu mare impact.

În fiecare poveste a celor trei generații apare câte un copil, un nou născut, care reprezintă o continuitate a trecutului, cu o trecere prin prezent, spre un viitor care poate fi unul de vis, realizat dansant pe muzică vieții.

Astfel descoperim arta de a trăi, de a spera, că odată și odată, omul când va acumula experiență, va reuși să perceapă și discerne în mod realista, adevărate valori, alegând ceea ce simte și cum crede.

Indiferent de vârstă, omul poate recunoaște anumite erori comise în trecut, când avea alte ambiții, gânduri și nu a observat ceea ce se află lângă sine, trecând poate cu prea multă ușurință peste unele provocări și oportunități.

La baza filmului se află sentimentul, psihologia omului, bazat pe acel trecut care inevitabil poate influența prezentul și poate rescrie viitorul.

Dacă iubire și muzică nu există, atunci totul devine precum un pom fără fructe.

 

Mamma Mia: Here We Go Again – Mamma Mia: O luăm de la capăt, SUA,

Distribuție: Lily James, Christine Baranski, Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Andy Garcia, Cher,

Regia: Ol Parker,

Producător: Legendary Entertainment,

Anul apariției: 2018,

Gen: C, muzical,

Durată: 118 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*