Bambye

War Pigs

Belgia 1944 – o misiune eșuează și mulți soldați sunt uciși de către naziști. Locotenentul Jack Wosijick suferă din cauza eșecului, fiind supărat că l-a pierdut pe unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, iar totul a fost un dezastru. Misiunea a fost greșită iar toate necazurile se vor abate asupra lui, fiind în cercetarea Curții Marțiale.

Franța 1944. – Colonelul A.J. Redding, poreclit colonelul cowboy are o informație că nemții dețin o armă secretă ce pune în pericol întreaga Europă. Acesta îi oferă sanșa lui Jack de a se împăca cu sine, organizând și pregătind o trupă improvizată, fiind ajutat de căpitanul francez Hans Picault, care se cerceteze existența acestei arme. Membrii trupei din această armată erau porecliți porcii războiului, fiind niște rebeli conduși de către sergentul August Chambers. Ei aveau două probleme: ofițerii și ordinele, dar trebuie să se supună ambelor.

Locotenentul Jack este simbolul unui lider, care vede în perspectivă și este obligat să aleagă uneori între respectarea regulilor și principiile specifice unei logici proprii, iar stabilirea unei direcții de acțiune fiind influențată de raționamentul final. Angajamentul diferențiază pe întreprinzători de visători. Angajamentul se face din suflet, fiind testat prin acțiune și deschide poarta succesului. Un lider nu trebuie să ezite, să amâne decizii, ci să fie tranșant pentru atingerea scopului.

„Mulți oameni au murit datorită ordinelor tale și mai mulți trăiesc datorită ordinelor tale!“ – îi spune căpitanul Hans Picault lui Jack Wosijick înțelegându-i suferința după misiunea eșuată în Belgia. Uneori regulile și ordinele se execută chiar dacă nu sunt cele care pot rezolva o problemă, însă în aceste cazuri, intervine modul de gândire și viziunea executantului.

Privind filmele ce ne prezintă episodic istoria lumii, putem constata că acel trecut nu trebuie uitat, pentru că în prezent aceleași ambiții și idealuri prăfuite încă bântuie mintea omenească. Chiar dacă pericolul unui război militar pare îndepărtat, totuși viețile oamenilor sunt într-o continuă stare de agitație, de alertă, care produce un alt război, unul psihologic care distruge fizic omul.

Lupta omului nu este cu cei din jurul său, de multe ori, propriul său dușman îi este gândirea, mentalitatea și ideile preconcepute pe care le are față de evenimente și persoane. Oare nu am putea trăi doar prin bucurie, liniște sufletească și să încercăm să ne ajutăm semenii? Exact acest lucru vrea să facă locotenentul Jack, care prin îndemânarea sa, prin priceperea de de care dă dovadă în psihologia oamenilor, reusește să-i facă prieteni pe acei soldați pierduți în neantul bătăliilor, câștigându-le încrederea și fiind alături de ei, tot timpul, riscându-și viața pentru a-i salva. În război, așa cum trebuie să fie și în viață, nu trebuie să lași în urmă victimă, pentru că omul trăiește prin cei din jurul său, pentru ei, căci doar puterea unui grup poate schimba o istorie, un eveniment și de ce nu, o lume întreagă!

 

War Pigs – Războiul porcilor, SUA,

Distribuție: Ryan Kelley, Mickey Rourke, Luke Goss, Dolph Lundgren, Chuck Liddell, K.C. Clyde, Noah Segan, Maclain Nelson, Jake Stormoen,

Regia: Ryan Little,

Producător: Schuetzle Company Productions,

Anul apariției: 2015,

Gen: ACȚ, Război,

Durată: 92 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*