Bambye

The Condemned 2: Desert Pray – Condamnatul 2: O pradă în pustiu

Cyrus Merrick este un om bogat, căutat de FBI pentru pariuri ilegale și afaceri dubioase. Alături de Raul Baccaro și o echipă avidă de bani, acesta se ocupă de pariuri legate de viață/moarte.

Harrigan e agent specialist în telecomunicații. În echipa sa se află: agent Lange care este anchetator, agent Cooper ce este specialist în explozibil, agent Michaels – expert în lupta corp la corp și agent Travis care este lunetist. Ei sunt conduși de către Will Tanner, vânători de recompense. Pentru prinderea în viață a lui Cyrus și a acoliților săi, ei vor primi o sumă impresionantă de bani, motiv pentru care pornesc spre capturarea acestuia, chiar în sediul său, locul pariurilor ilegale.

Cyrus se luptă cu Will și moare accidental, iar Raul Baccaro fuge cu banii și informațiile despre afaceri.

Will pierde recompensa și se recunoaște vinovat de crimă involuntară și este condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare urmată de o supraveghere de încă 5 ani.

Will renunța la cariera de vânător de recompense, spre supărarea tatălui său Frank Tanner, cel care construise afacerea vânătorilor de recompense, dar se consolează și trec la afaceri legate de reparații-tractări de mașini. Totul pare normal, până când, pariurile despre viață și moarte se fac despre Will și fosta lui echipă. Este momentul când Will Tanner, din vânător devine vânat.

Will Tanner abordează un concept psiholog numit însingurare, dorind să uite acel trecut, dar nu este lăsat de acele circumstanțe specifice vieții pe care a dus-o până în acel moment. Însingurarea are întotdeauna de a face cu ideea de înstrăinare a omului în lume şi în întreaga societate în general. În acest context, înstrăinarea de sine a omului în cadrul  societății moderne în care trăiește este absout  generală şi întotdeauna cuplată cu întreaga conştiinţă a dependenței şi a incomprehensibilităţii, încât munca sa serveşte practic unui anumit sens complet străin stării sale. Această lipsă totală de libertate reprezintă de fapt ceea ce resimte ca fiind drept  înstrăinare de sine în cadrul societății actuale. În urma acestei percepții, reacție este una de retragere în interiorul unei vieți particulare și retrase. Cu toate acestea, parcurgând un astfel de drum, se poate observa rapid, imposibilitatea ideii de  retragere.

Chiar dacă filmul duce la extrem semnificația jocului de-a șoarecele și pisica, prin care un vânat devine vânător, viața obișnuită oferă aceste schimbări în mod pregnant. Aici nu ne referim la ceea ce oamenii își doresc și este spre binele lor, fără a-i afecta pe cei din jur, ci facem o trecere prin acel gânduri și percepții ale oamenilor, care uneori „mușcă mâna celui care i-a hrănit”, pur și simplu din dorința de independență,putere, dorință de afirmare.

Rareori vedem oamenii că se sprijină fără interes, colaborează pentru binele comun, fără a se dedica unor zei pe care abia i-au cunoscut și poartă numele de bani. Banii pot aduce faimă și putere, însă uneori dacă a fost vânător, poate redeveni vânat pentru altcineva, care dorește să-i însusească bunurile și valorile pe care le obținuse. Omul prin natura sa este o ființă schimbătoare, iar nprvurile și le schimbă cu greu.

În cadrul filmului se poate remarcă faptul că uneori, sentimentele care par sigure, se află doar un pas de cădere în neant.

The Condemned 2: Desert Pray – Condamnatul 2: O pradă în pustiu, SUA,

Distribuție: Eric Roberts, Wes Studi, Randy Orton, Monique Candelaria, Dylan Kenin, Steven Michael Quezada, Esodie Geiger, Audrey Walters, Bill Stinchcomb,

Regia: Roel Reiné,

Producător: WWE Studios,

Anul apariției: 2015,

Gen: ACȚ, thriller,

Durată: 90 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*