Bambye

Momentum: Urmărire disperată

Patru hoți deghizați în roboți intră într-o bancă și-i iau ostatici pe toți cei aflați în interior. Șeful băncii este obligat să se supună scanării sistemului electronic-digital al băncii pentru ca atacatorii să aibă acces în seif. După deschiderea seifului și introducerea codului de acces individual, hoții golesc un singur seif în care se aflau diamante.

Unul dintre hoți, care este drogat, își pierde cumpătul și după ce în prealabil ucise un client stresat, vrea să-i omoare și pe ceilalți. Un alt hoț se opune și începe cearta, iar cel drogat este ucis de unul dintre colegi căruia îi ia masca și i se vede fața. Acest coleg este Alex Faraday, ce refuză să-i omoare pe martori, iar căzătura hoțului drogat pe geam, alertează sistemul de alarmă. Atacatorii fug luând cu ei cadavrul celui ucis, plecând cu o dubă.

Din acel moment, totul se precipită și nimic nu mai este așa cum pare, totul se petrece conform unui scenariu în cadrul căruia mereu apare câte ceva nou.

Alexis deși dă dovadă de un caracter puternic, emoțiile o cuprind în momentul când descoperă inocența copilăriei. Are grijă de o fetiță în timpul jafului de la bancă și brusc i se schimbă simțurile și atenția, chiar în timpul unei urmăriri, când găsește o păpușă și un scăunel pentru copii în mașina furată.

Arta de a surprinde și de a fi surprinsă, reprezintă modelul de viață, așa cum fiecare persoană își trăiește viața conform unui principiu dar niciodată nu ia în calcul elementele surpriză, cele care se produc inevitabil ca urmare a variabilelor dependente de interacțiuni.

Indiferent de etapa din viață prin care trece o persoană, aceasta în mod inevitabil va urma o turnură nouă sau nu, depinzând de modul în care se acceptă și se tratează evenimentele premergătoare.

Alexis este simbolul personajului real, nu este erou, dar nici nu este atrasă de terorism, ambiții și intenții criminale fără rost și scrupule. Ea ca toți oamenii, reali sau imaginari, își tăriește intens prezentul, având remușcări și sentimente de regret pentru un trecut de care poate mulți nu sunt mândri, dar privește în perspectivă spre viitor.

„Am trăit destul în întuneric, este timpul să ies la lumină” – spune la final Alexis. Ea își decide soarta și poate vedea dincolo de bezna cu care s-a obișnuit, însă pentru a cuceri lumina, mai are de luptat. Toți oamenii trec prin momente întunecate, fie prin acțiuni, sentimente sau depresii, însă doar cei puternici pot ieși la lumină.

Acțiunea filmului este astfel realizată încât oricând poate avea o continuare, pentru că viața continuă. Atât acest film cât și multe altele, induc o stare de meditație, de gândire, pentru că uneori răutatea apare și dispare, chiar fără a se folosi arme, Caracterul omului este condus de ambiții ce pot avea rădăcini sentimentale sau nu.

Momentul –  Urmărire disperată, SUA – AFRICA DE SUD,

Distribuție: Olga Kurylenko, Lee Raviv, Jenna Saras, James Purefoy, Morgan Freeman, Tudor Petruț, Joe Vaz, Karl Traning, Hlomla Dandala,

Regia: Stephen S. Campanelli,

Producător: Azari Media,

Anul apariției: 2015,

Gen: thriller, acțiune,

Durată: 98 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*