Bambye

Dracula: Untold – Dracula: Povestea nespusă

Acest film caută să prezintă o istorie mai ciudată a lui Dracula. Se pornește de le premiza că Vlad Țepes este în continuare inițiatorul legendei Dracula. Filmul atrage prin modul în care se prezintă acțiunea, conducând pe cinefili ca să gândească și să perceapă motivele (re)apariției lui Dracula.

Conform concepției cinematografice, Vlad trăia în Transilvania, la castelul său, în liniște și pace, până conducătorul turcilor, Mehmed a venit să-i ceară bani și să-i predea ca ostatic, pe fiul său. Oamenii lui Vlad se împart așa cum este firea umană în două tabere, mai mult sau mai puțin pe față sau doar vorbind în spate.

Oștenii credincioși lui Vlad se opun supunerii, dar alții vor pace și să fie lăsați să-și trăiască viața minusculă pe care o duc. Vlad refuză să devină frate cu turcul, mai bine se aliază cu Diavolul, care-l convertește la vampirism, într-o peșteră a Întunericului. Vlad nu poate supraviețui fără a se hrăni cu sânge, trebuie să se ascundă de Lumină și de cruce. Vlad are puterea de o coordona atât propria-și armată de oșteni cât și pe cea a păsărilor întunericului care-l ajută în luptele cu turcii.

Vlad este pe cale să-și piardă nu doar soția, ci chiar și pe fiul său, urmașul lui, astfel că preferă să-și vândă sufletul, viața și puterea pe care o deține. La sfârșit, va constata că vampirismul se va extinde ca o molimă, astfel că face tot ce este posibil să o extirpe, însă el, acel Dracula fioros, va reveni în lumea obișnuită, bântuind și în zilele prezente, acele locuri nimeni nu-l așteaptă și nu nănuie că ar fi…. Oare ce am fi făcut, oricare dintre noi, dacă am fi fost prințul trnasilvănean, Vlad numit și Țepeș Vodă?

Nimeni nu ar deveni Dracula, sau un vampir energetic dacă nu ar pune pe prim plan familia, binele lor și dorința de a fi fericiți. Uneori fericirea și iniștea vin la pachet cu pierderea sufletului, a sensului vieții, devenind doar niște călători ăn timp, pe meleaguri istorice sau în zone cu influența asupra destinului.

Drac(ula) nu este o realitate, fiind doar un mit, dar în genere, reprezintă ceea ce se se întâmplă în realitatea de zi cu zi. Oricare persoană poate deveni un mic drac(ula) atunci când dorințele și așteptările sale sunt mult peste propriile puteri.  Privind în jur, de multe ori, sanșa ca omul să se transforme dintr-o ființă gănditoare într-un obiect pierdut în neantul dejnădejdiei și al dorințelor deșarte este tot mai evident.

Nu trebuie să distrugem ceea ce există, să schimbăm viitorul mai mult decât ne este necesar ca să atingem ceea ce ne dorim, deoarece totul este ca o masură financiară, deoarece fiecare monedă are două fețe, iar nouă ne pică ceea ce ne este predestinat, sau ne împunem prin acțiuni și mai puțin prin voință.

Dracula: Untold – Dracula: Povestea nespusă, SUA

Distribuție: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Vharles Danca, Paul Kaye, Zach McGowan, Samantha Barks, William Houston, Jakub Gierszal,

Regia: Gary Shore,

Producător: Clear Angle Studios,

Anul apariției: 2014,

Gen: ACȚ, Dramă, Fanttastic, HORROR,

Durată: 92 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*