Bambye

Guardians of the Galaxy – Gardienii Galaxiei

Aventurierul galactic Peter Quill se trezește ținta unei periculoase urmăriri după ce fură un glob cu puteri misterioase și vrea să dejoace planurile lui Ronan, un villain ce amenință soarta întregului univers. Pete se aliază cu invincibilul Drax Distrugătorul, cu mortala Gamora, cu Groot, un umanoid cu formă de copac, și cu ratonul Rocket, devenind Gardienii Galaxiei. Ei s-au cunoscut la închisoarea de unde au evadat.

Muzica reunește oamenii dar și le și testează sentimentele. Gamora și Peter ascultă muzică înregistrată pe o casetă, dar ea nu se lasă atrasă în mrejele iubirii aventurierului.

Chiar dacă au fost diferiți, prietenii luptători au devenit o familie, care se sprijină unul pe celălalt, deși sunt total diferiți. Ca realitate socială complexă, familia s-a dezvoltat odată cu evoluţia societăţii şi s-a modificat în funcţie de schimbările înregistrate la nivel societal. Definiţiile sociologice ale familiei au subliniat diferite dimensiuni sau aspecte intercorelate ale sistemului familial

„Nimeni nu vorbește așa cu prietenii mei” – spune Drax când ripostează la atacul verbal și pregătindu-se de luptă să o apere pe Gamora.

Personajele sunt diferite, atât din punct de vedere al culturi cât și al fizicului și a categoriei din care fac parte. Prin aceste deosebiri se induce idee că oamenii și viețuitoarele trebuie să lupte împreună pentru ca viața și planeta să fie una ideală pentru existență. Verdele, copacul, omul-copac, înseamnă viața, iar distrugerea naturii poate însemna sfârșitul.

Groot se sacrifică dar oferă verdele salvator prietenilor săi. Acestia sunt constiență că crengile, pădurea sunt vitale, crescând un mic Groot într-un ghiveci. Astfel se atrage atenția publicului, că natura nu doar că este sănătate, salvare, ci faptul că trebuie reconstruită chiar de la rădăcini.

Acest film are la baza ei emoțiile, trăirile și aventurile eroilor. Procesele emotionale angajează îtregul organism pentru o cât mai bună adaptare la condițiile de mediu. „Emotia este o miscare sau o vibratie in acelasi timp organica, psihica si comportamentala; este o energie ce sustine adaptarea, fiind implicata in demersurile adaptative si dobandind configuratiile procesului adaptativ; este tensiunea cu efectele de atractie sau respingere, trairea subiectiva a unor autentice relatii cu lumea si a dezvoltarii acestor relatii in raport cu cerintele pe care subiectul le exprima in raport cu lumea si in acelasi timp cu cerintele pe care ambianta sociala le adreseaza subiectului”

Emoțiile apar și se dezvoltă în procesul interacțiunilor reale și semnificative ale subiectului cu lumea sa. Nu este suficientă o stare sentimentală pentru a induce emoția, ci este necesar ca pe lângă această stare să existe și o interacțiune a factorilor cognitivi care să întărească  și să completeze gândirea și percepția. Emoțiile nu înseamnă doar amintirile de familie (Peter alături cu mama aflată pe patul de moarte), iubirea (Gamora și Peter) sau prietenia, ci însăși modul în care se dorește rezolvarea unor probleme, găsirea soluțiilor optime.

Guardians of the Galaxy – Gardienii Galaxiei, SUA,

Distribuție: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Benicio Del Toro, Djimon Hounsou, Glenn Close  Glenn Close, Karen Gillan,

Regia: James Gunn,

Producător: Marvel Studios,

Anul apariției: 2014,

Gen: ACȚ, AV, SF,

Durată: 122 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*