Bambye

Hit by Lightning – Lovit de fulger

Ricky Miller este atras de artă scrisului și dorește să fie un scriitor care să fie remarcat și publicat Între timp, lucrează ca manager la un restaurant numit Debbie. Pe lângă dorința de a se remarca pe plan profesional, acesta tânjește și către iubire, dragoste. El nu reusește să iasă în evidență, fiind un om obișnuit, care-și petrece serile de week-end cu un prieten din perioada liceului. Doar ei doi au rămas necăsătoriți dintre toți colegii de clasă, iar când și acesta își pregătește viitoarea nuntă, Ricky devine depresiv.

Ricky locuiește singur și are companie două pisici negre. El se înscrie pe un site unde se întâlnesc femei și bărbați pentru a-și face viitoare relații.

Își dă întâlnire cu Danita care-l îndrăgește și astfel viața i se dă puțin peste cap, deoarece este lovit de fulgerul iubirii. Totuși Danita este o femeie măritată, dar nu este decât o mică problemă, deoarece totul ține de săgeata lui Cupidon.

Iubirea este o artă, pe care doar unii o găsesc. Reclama site-ului unde Ricky își caută perechea, se bazează pe artiști, pe cupluri care găsesc nu doar iubirea ca fiind o preocupare comună și chiar elementele artei: pictură, design.

Filmul vrea să aducă în prim plan omul obișnuit, faptul că fiecare persoană are un suflet pereche, pe care-l găsește mai mult sau mai puțin ușor, pentru care trebuie să lupte, să se facă remarcat prin propriile calități.

Concurența reprezintă un alt element ce definește filmul: cine este cel mai tare, care este ultimul însurat…

Omul trebuie să-și trăiască viața în mod plăcut, făcând ceea ce este util dar și legal. Chiar dacă filmul este o comedie, nu totul trebuie luat în vizor ca fiind ceva haios, ci doar ca ceva ce există, iar fiecare trebuie să gândească cum ar gestiona acele situații. De multe ori nu poți avea tot ceea ce vrei, exemplu fiinf Ricky: publicarea cărții sau satisfacerea nevoilor de dragoste. Oare ce ar alege fiecare dintre urmăritorii filmului dacă ar fi în locul acestuia și nu ar avea oportunitatea derulării acțiunii din film?

„Deci, când ai de gând să-i spui soțului tău că îl părăsești? Cum o să-i spui că îl vei părăsi?” – Ricky Miller, este o decizie grea dar care are mai multe soluții. Viața constă într-o multitudine de decizii ce trebuie luate rapid sau timp, dar cu repercursiuni în viitor, dar și în acel prezent pe care-l trăim.

Pe lângă umorul de situații și de replici, mai apare și cel imprevizibil: când Danita și Ricky consumă ceaiurile cu gheață, înainte ca Danita să plece, între două secvețe succesive, cantitatea de ceai din paharul lui Ricky se schimbă deși niciunul dintre ei nu consumă acel lichid benefic.

De asemenea, trebuie remarcat, că animalele de companie, pisicile în acest caz, sunt prietenii, ființele care înfrumusețează și armonizează viața celor singuri, și nu numai: Ricky, Danita.

Hit by Lightning – Lovit de fulger, SUA – Canada,

Distribuție Jon Cryer, Stephanie Szostak, Will Sasso, Jed Rees, Nathaly Thibault, Alexis Maitland, Richard Sutton, Sean Tucker, Jodi Larratt,

Regia: Ricky Blitt,

Producător: Chantal Chamandy Entertainment Zed Filmworks,

Anul apariției: 2014,

Gen: C,

Durată: 89 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*