Bambye

Horns – Coarne

Ignatius Martin Perrish are parte de tot ceea ce-și dorește. Are o copilărie fericită alături de prieteni precum Lee care-i salvează viața când acesta se aruncase în apă, din prea multă dorință de a-și arăta puterea. În momentul când apare în oraș Merrin Williams alături de tatăl ei, îi devine prietenă. Cu trecerea anilor, între Merrin și Ignatius se înfiripă iubirea.

În momentul când Ignatius vrea să o ceară de soție pe Merrin, aceasta renunță la relație, deși se vede că suferă din acest motiv. În acel moment, personajul principal al filmului devine alcoolul.

Merrin este găsită în pădure, ucisă cu brutalitate după ce fusese violată. Ignatius este găsit beat în mașina lui, undeva la marginea orașului. În pădure, beat și plin de sânge, se trezește fratele lui Ignatius, iar lee bântuie prin oraș.

Poliția îl suspectează de crimă pe Ignatius, fiind și un subiect important pentru presă, că acesta este fiul unui renumit artist din domeniul muzicii.

Ignatius începe să umble beat, să se certe cu toți și să are o relație pasageră cu fata de la bar, Glenna. În timpul acestei aventuri se trezește cu coarne… care-i aduc în dar sinceritatea celor din jurul său. Evenimentele se precipită la un an de la uciderea fetei.

Ignatius deși pare că s-a dus pe urmele Diavolului, are cruciulița primită de la Merrin și încearcă să afle adevărul care este unul într-adevăr înspăimântător.

Oamenii când sunt sinceri, recunosc întămplări, stări pe care în mod normal le ascund. Nu fiecare mamă își iubește copilul, o nevinovăție afișată fățiș nu este chiar una reală, iar lumea de zi cu zi se bazează pe necesittăți, dorințe și sex.

Ignatius nu este exponentul omului ce-și vinde sufletul Diavolului, fiind o persoană care face totul pentru iubire, suferă și-și dedică viața aflării adevărului, chiar dacă uneori aburii alcoolului reprezintă un impediment.

Prin acest film se prezintă nu doar ideea suferinței alinate de alcool, cât se pune accent pe conceptul că fiecare minciună spusă de cineva se perpetuează asupra celorlați și influențează o comunitate. Adevărul este un principiu sănătos, dar din păcate este ignorat, iar doar teama poate determina o sinceritate sănătoasă.

Viața trăită în minciună, este aidoma unui mort ce trăiește printre cei vii. Uitarea și nepăsarea sunt elementele mândriei, a unei vieți considerate pierdute care însă nu lasă prezentul inconștient ca urmare a unui trecut tumultuos.

Filmul face referire la ceea ce se întâmplă oricând, oriunde, atât în prezent cât și în trecut. Oamenii vor să demonstreze că sunt altfel decât în realitate, iar succesiunea rapidă a evenimentelor din viață le adâncesc temerile și suferințele. A ierta nu înseamnă a uita, dar poate fi un semnal de alarmă. Până când conceptul de a fi așa cum dorește comunitatea conform propriile ambiții, este prioritar în existența individului, minciuna și falsul se vor regăsi în bagajele sufletești ale omului.

Horns – Coarne, SUA,

Distribuție: Daniel Radcliffe, Juno Temple, Heather Graham, David Morse, Max Minghella, Kathleen Quinlan  Kathleen Quinlan, Kelli Garner  Kelli Garner, James Remar, Sabrina Carpenter,

Regia: Alexandre Aja,

Producător: Mandalay Pictures,

Anul apariției: 2013,

Gen: Dramă, Fantastic, Horror, Thriller,

Durată: 123 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*