Bambye

Million Dollar Arm – Un braț de milioane

Filmul se bazează pe o întâmplare reală. În America, sportul este o adevărată religie, iar practicanții acestuia, cei extrem de dotați, căștigă sume fabuloase. Atât în sport cât și în alte domenii, talentele apar și dispar cu trecerea timpului, fiind nevoie de noi și noi reprezentanți.

J.B. Bernstein este un agent sportiv care o strategie mai puțin convențională în descoperirea și recrutarea de jucători pentru Liga de baseball. Acesta merge în India și organizează un concurs cu premii pentru a găsi unul sau mai mulți potențiali jucători valoroși, care știu să-și folosească brațele pentru aruncări puternice.

Brenda Paauwe e vecina agentului, care are anumite sentimente firești și specifice unei femei pentru un bărbat, iar Bernstein pare să le dețină și el, dar este preocupat de afacerile sale.

În India, sărăcia este la ea acasă, iar tinerii visează să devină adevărați salvatori ai familiilor din care fac parte, care au membri extrem de mulți. După luni de pelegrinări și concursuri numeroase, se găsesc doi tineri indieni care promit pe plan sportiv, care sunt ajutați să se integreze și să învețe engleza de către un alt compatriot de-al lor, ce visă să devină antrenor.

Adaptabilitatea la un mediu și un trai nou, reprezintă o provocare. Indoienii reusesc să exaspereze angajații unui hotel unde au fost cazați și astfel se mută în casa singuraticului Bernstein.

Agentul de pariuri îi vede pe indieni ca pe niște investiții, nu ca oameni cu suflete, gânduri și trăiri. Acest mod de a-i privi se simte în comportamentul celor trei noi veniți în America care eșuează lamentabil. Agentul sportiv îi determină să redevină pasionați de ceea ce trebuie să facă, să ia totul ca pe o joacă, nu ca pe o afacere, să trăiască momentul și clipa, astfel încât, încrederea și stima de sine cresc, iar reușita își face simțită prezența.

Indiferent de ceea ce se întâmplă, omul este influențat de starea sa, de stima de sine și de modul în care ercepe evenimentul la care participă și/sau lupta în care este angrenat.

Prin acest film, se aduce în prim plan omul, talentul care există oriunde pe continet, pe glob, așteptând doar o sanșă, o oportunitate de a se manifesta.

Indiferent de locul în care trăiește, omul are suflet, este o ființă și nu poate fi catalogat doar ca o investiție sau ca un bun de consum. Prin propria sa valoare, omul sfințește locul și chiar dacă nu este bine definit în timp și spațiu, acesta are un destin și o direcție de urmat. Fiecare este liberul său arbitru.

Familia este reprezentativă pentru om, fiind exponentul relațiilor și al modului de gândire conform unor principii învățate, moștenite și aplicate în evenimentele de zi cu zi și nu numai.

Prietenia și familia sunt elemente de bază ale evoluției, iar când acestea se contopesc, dau plus valoare vieșii.

Million Dollar Arm – Un braț de milioane, SUA,

Distribuție: Jon Hamm, Lake Bell, Alan Arkin, Bill Paxton, Bar Paly, Suraj Sharma, Tzi Ma, Aasif Mandvi, Al Sapienza,

Regia: Craig Gillespie,

Producător: Walt Disney Pictures,

Anul apariției: 2014,

Gen: Biografie, Dramă, Sport,

Durată: 124 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*