Natalie este arhitectă în orașul New York. Pasionată de muncă, nu are oportunități de a proiecta acei zgârie-nori la care visa.
Din punct de vedere personal, Natalie nu este nimerită de săgeata lui Cupidon, fiind ocolită de către bărbați, astfel încât se refugiază în prietenia cu cățelușul Baxter. Ea consideră că romantismul există doar în filme, în viața reală nu există, mai ales pentru femeile plinuțe.
Dezamăgită de situația ei, Natalie dintr-o eroare de orientare, coboară într-o stație de metrou intermediară și este atacătă de un hoț pe care-l bate dar, fiind prea bucuroasă de reușita ei, nu ratează ciocnirea cu un stâlp care o duce în lumea viselor.
Natalie ajunge ca în urma accidentului din stația de la metrou, să-și transforme visurile în vise! Ea retrăiește viața ei viitoare în modul în care totul este așa cum și-a dorit, dar nici așa nu este bine, dorind să-și continue existența reală din punctul în care totul a deviat de pe făgașul normal.
Prin acțiunea filmului, se încearcă aducerea unor argumente în favoarea modului în care omul este liberul său arbitru. O decizie din prezent, poate modifica trecutul, dar uneori ceea ce ne dorim, poate nu este în folosul nostru.
Poți avea tot ceea ce-ți dorești și totuși să nu fii fericit/ă. Oare nu ar trebui înlocuite și update visurile pe care omul le are, în timp, pentru că fiecare vârstă, ecperiență adaugă noi informații car pot modifica percepții, priorități și provoacă noi încercări și oportunități.
Natalia se poate consideră un om robot, care-și desfăsoară o activitate de rutină și simte nevoie de schimbare, iar destinul îi oferă această oportunitate. În domeniul tehnic al roboticii, a inteligenței artificiale, cercetările sunt direcţionate spre construirea de modele ale lumii exterioare, respectiv interne ale robotului, prin care programul acestuia putea opera pentru a planifica acţiunile.
Sistemul cognitiv se poate defini ca un sistem fizic ce posedă două proprietăţi : de reprezentare şi de calcul. Un sistem cognitiv este o entitate obiectuală, un element din realitatea fizică, cu proprietăţi substanţiale şi energetice corespunzătoare.
Nu există un sistem cognitiv independent de orice structură fizică şi în acest caz, nu orice sistem fizic este un sistem cognitiv. În concluzie, un sistem cognitiv este doar acel sistem care are capacitatea de reprezentare şi de calcul.
Sintagma de psihologie cognitivă desemnează în realitate, o anumită abordare a fenomenelor psihice şi comportamentale, care se face din perspectiva mecanismelor informaţionale subadiacente, care intră în subconștient și pot creea o lume imaginară, fantastică.
În psihologia tradiţională de tip descriptiv-explicativ a gândirii, este considerată ca fiind un proces psihic de reflectare a însuşirilor esenţiale şi generale ale obiectelor şi fenomenelor, precum și a relaţiilor dintre acestea. Gândirea este generalizată, abstractă şi are un anumit scop, realizat prin intermediul identificării noţiunilor, a judecăţilor şi a raţionamentelor.
Conţinutul informaţional al gândirii, conceput în urma însuşirilor esenţiale ale obiectelor și a relaţiile dintre ele se obţin împreună cu formele ideal-subiective cu care operează precum şi cu o serie de caracteristici care se individualizează în raport cu mecanisme senzoriale.
Natalie este persoană aflată la intersecția a două drumuri, urmând a-și decide direcția dorită, pentru că totul depinde doar de ea, însă nimic nu este ideal, perfect ci doar real.
Isn’t Romantic? – Cât romantism, SUA,
Distribuție: Priyanka Chopra, Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Adam Devine, Tom Ellis, Jennifer Sauders, Betty Glipin, Joseph R. Sicari, Faith Logan,
Regia: Todd Strauss-Schulson,
Producător: New Line Cinema,
Anul apariției: 2019,
Gen: C, D, Fantasy, Romantic,
Durată: 88 min,
Lasă un răspuns