Bambye

Max

Ray Wyncott este considerat un erou al războiului. El are o soție iubitoare și doi copii:  Kyle și Justin. Datorită durității sale, cei doi copii încearcă să-și demonstreze eroismul lor prin diferite metode. Kyle pleacă la război în Afganisthan, sub conducerea prietenului său

Kyle are în grijă un câine dresat: Max, care-i apără pe soldați în misiuni, descoperind teroriști și arme ce sunt traficate către rebeli. Conducerea armatei îi suspectează pe soldați că fură din armele recuperate de la teroriști și traficanți. Kyle află că prietenul său este implicat și-i cere să renunțe, chiar în momentul premergător unui atac, în urmă căruie, Kyle este lăsat să moară și apoi se acuză câinele Max, că ar fi vinovat de moartea mai multor soldați.

Justin se ocupă cu pirateria de soft și are un amic ce-i face legăturile cu traficantul Emilio. Apare Carmen, care-l ajută la dresajul căinelui pe Justin.

Filmul are la baza ei mituri și credințe diferite de cele religioase, ale oamenilor, dornici de senzațional. Oamenii au nevoie de eroi, ca să se simtă bine și ca să se considere națiune superioară. Soldații însă, sunt și ei oameni cu sentimente și frici.

Nu toți cei care merg în armată o fac din erosim sau dragoste de patrie, ci uneori, scopurile personale sunt mai presus de orice.

Dorința de a avea bani, de a face profit, trece dincolo de prietenie, de corectitudine și mai ales de orice sentiment pentru cei din jur, indiferent că sunt oameni sau alte ființe.

Atașamentul animalelor pentru oameni este mult mai puternic și pregnant în cazul câinilor decât în cel al oamenilor. De fapt, nu cîinii au o viață grea, ci unii oameni, au o viață de câine, pentru că așa și-o construiesc, ca urmare a mentalităților și a dorințelor total ilegale și nelegitime.

De fapt erosimul este în interiorul fiecărui om care este corect, demn, prietenos și nu se abate din calea virtuțiilor.

Filmul poate fi văzut și ca un conflict între generații, iar punctul comun îl reprezintă dorința de a se demonstra valoarea și calea pe care fiecare o urmează conform propriilor concepții și percepții ale vieții.

Iubirea pentru familie, dragostea pentru oameni, atașamentul pentru persona dragă sunt variabile ale vieții fiecărei persoane.

Filmul este o alternanță a vieții, pe o scară mai mult sau mai puțin imaginară. Din momentul nașterii, omul își dezvoltă abilitățile și capacitățile pe care le deține și respectă învățăturile atât pe cele din familie cât și pe cele de la școală. Copilul se educă și se dezvoltă conform principiilor și a imaginilor existente din copilărie. Uneori este mai important ca un copil să cunoască adevărul decât să fie mințit frumos, pentru că soarta i se poate schmba, poate nu chiar în bine.

Acest film s-a realizat în memoria câinilor care au salvat vieți omenești în timpul războaielor, uneori prețul plătit fiind cel suprem.

Max – Max, SUA,

Distribuție: Josh Wiggins, Lauren Graham, Jay Hernandez, Robbie Amell, Thomas Heden Church, Joseph Julian Sonia, Luke Kleintank, Mustafa Haidarl, Gabriel Rush,

Regia: Boaz Yakin,

Producător: Warner Bros,

Anul apariției: 2015,

Gen: AV, familie,

Durată: 111 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*