Bambye

Non-stop

Bill Marks este agent de securitate pentru zboruri. După evenimentele care au avut în centrul lor cele două turnuri americane doborâte de avioane deturnate la 11 septembrie, companiil aeriene au instituit noi coduri de securitate. Conform acestor principii, fiecare zbor trebuie securizat pentru ca oamenii să nu-și piardă încrederea în transporturile aeriene și imaginea publică a SUA să nu rămână pătată de acele evenimente sângeroase.

Acțiunea filmului se desfăsoară într-un avion, pe timpul unui zbor desfăsurat în condiții normale, dar cu doi teroriști care vor să se răzbune pentru anumite „suferințe“ trăite pentru „o țară nerecunoscătoare“.

În timpul unui zbor transatlantic desfășurat pe ruta New York – Londra, ofițerul de zbor Bill Marks (interpretat magistral de către celebrul actor Liam Neeson) primește mai multe mesaje criptate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere suma de 150 de milioane de dolari într-un cont secret. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, la fiecare 20 de minute, câte un pasager va fi ucis, mai exact va muri în condiții ciudate.

Acțiunea peliculei se desfășoară într-un spațiu limitat, unde inamicul este necunoscut și spre disperarea celor implicați, cele mai multe îl incriminează chiar pe marks. Acesta trebuie să-și revină din dezolarea care-l cuprinde și să salveze atât pasagerii din avion, cât și propria-i reputație.

La plecarea în cursă, el a primit o sarcină plăcută, aceea de a avea grijă de o fetiță care călătorește singură, pe nume Becca.

În timpul precipitării acțiunii, Bill reusește să atragă de partea lui pe călătoarea Jen și pe o angajată de compania de zbor, stewardesă.

Cei aflați la bordul avionului, încet dar sigur, încep să-l considere terorist chiar pe Bill, pentru că fiecare crimă care are loc, poartă inevitabil amprenta acestuia.

Bill începe să se gândească că poate, fără să vrea, a devenit o unealtă a crimei, poate chiar creierul teoriștilor.

În timpul intervenției, coșmarurile lui Bill continuă să-și facă de cap. Bill devenise alcoolic după ce-și pierduse fiica bolnavă de cancer.

Cei din avion, pilotul și pasagerii, se gândesc că totul este doar o înscenare a unui om care este prieten cu alcoolul. Oare așa este? Unele persoane au încredere în Bill, dar parcă tocmai acest sentiment, în timp, îi fac să gândească de două ori, înainte de a-i oferi ajutorul.

În avion se află și polițiștul Reilly care-l bănuiește din prima clipă pe Bill că ar fi terorist. Partenerul de zbor a lui Bill, Jack Hammond, devine suspect și se retrage la toaletă cu Bill, iar acolo, Jack moare.

Suspiciunile celor din avion depăsesc orice limită și fiecare caută să se salveze și să descopere adevărul.

Bill se teme atât pentru propria lui viață. cât și pentru gândul, că el ar fi teroristul….

Uneori limitele vieții, trec dincolo de orice barieră. Va reuși Bill să-și demonstreze nevinovăția sau este chiar el terorist? Aceste întrebări își găsesc răspunsul în urma savurării filmului de acțiune, care deși uneori monoton, atrage intriga și acțiunea dincolo de realitatea gândului, iar totul pare că nu este așa cum trebuie….

Non Stop, SUA

Distribuție: Liam Neeson, Julianne Moore, Bar Paty, Anson Mount, Michelle Dockery, Lupita Nyongo, Nate Parker, Shea Whigham, Linus Roache

Regia: Jaume Collet-Serra

Producător: StudioCanal, Anton Capital Entertainment (ACE), Silver Pictures

Anul apariției: 2014

Gen: ACȚIUNE

Durată: 106 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*