Bambye

O familie de coșmar – Little Fockers

Înfruntarea dintre Jack Byrnes (interpretat de către Robert De Niro) și ginerele său, Greg Focker (în interpretarea lui Ben Stiller) ajunge la a treia serie de comedie despre relațiile de familie în general și în relația ginere-socru în special. Primele două serii au avut succes “Un socru de coșmar” și “Doi cuscri de coșmar”. Filmul continuă după 10 ani de la vechile întâmplări haioase din seriile precedente.

Greg Focker a devenit tată și are doi copii alături de soția lui iubitoare: Pam, dar socrul său suspicios Jack, continuă să-l urmărească precum fusese învățat în anii premergători pensionari, într-un serviciu de agent secret.

Greg are probleme cu banii, astfel că-și mai ia o slujbă, la o companie de medicamente, pentru a-i spijini în comercializarea produselor.  Jack continuă să-și urmărească ginerele ce are un nume caraghios și o slujbă în lumea medicală care este specifică femeilor. Aceste îl readuce în lumină pe

Kevin, fostului prieten al fiicei lui, Pam.

Doamna Roz Focker, mama lui lui Greg are un show TV în care discută despre sex dând-ul exemplu pe fiul ei în discursurile ei în fața publicului, iar soțul ei Bernie Focker pleacă în Spania să învețe flamengo și nu numai.

Greg care este infirmier scrie un articol interesant și este cooptat de către frumoasa Andi Garcia pentru a face reclamă la un medicament, ea sperând să-l atragă și în patul ei. Greg nu intuiește, dar Jack este agentul vigilent pus pe cercetat, moment în care apar încurcăturile, intrigile și totul pare să o ia razna. Pe lângă aceste probleme, Jack se luptă și cu niște probleme medicale legate de inimă, pe care nu le știe nici soția lui, Dina.

Filmul este o comedie spumoasă, în care comicul de situație ocupă un loc important. Greg este exponentul comicului de situație, mai ales în secvențele când prepară un curcan pe care-l despică cu sabia familiei Bynes încurcat de evenimentele aflate în desfășurare și neprevăzute. Acest film poate schimba oameni, să-i facă să mediteze folosind ca mijloc de comunicare, acele situații haioase ce impun o stare de bine. Omul este un luptător, dar nu vede că și cel de alături îi seamănă, uneori însă contează modul și momentul în care își dă seama că gresește.

Filmul și-a propus să fie o comedie spumoasă care pe alocuri folosește replici de neînțeles și uneori îndreaptă atenția cinefilului către o banalitate ce este exagerată astfel încât să ofere momente specifice pentru comicul de situație. Chiar dacă uneori acțiunea este previzibilă, comicul îi dă o savoare specifică care încântă publicul cinefil.

Pe lângă situațiile comice prezentate în film, putem (re)descoperi arta de a trăi, puterea și dorința de a supraviețui a oamenilor, indiferent în ce situații sunt, indiferent că sunt cauzate de ei sau de unele întâmplări imprevizibile Astfel, omul percepe realitatea și simte empatie, iar sentimentele pozitive sunt la ele acasă.

O familie de coșmar – Little Fockers, SUA,

Distribuție: Robert De Niro, Ben Stiller, Jessica Alba, Owen Wilson, Teri Polo, Kevin Hart, Barbra Streisand, Dustin Hoffman, Harvey Keitttel,

Regia: Paul Weitz,

Producător: DreamWorks SKG,

Anul apariției: 2010,

Gen: C,

Durată: 98 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*