Bambye

Black Sea – Marea Neagră

Un submarin al germaniei naziste, încărcat cu aur, ajunge pe fundul mării cu tot cu încărcătură, fiind dat dispărut. Războiul și cursul istoriei fac evenimentul uitat, însă în zilele noastre, un comandant primește oferta de a căuta submarinul, fiindu-i promisă o remunerație intimidant de mare. În momentul în care misiunea lor devine un succes, iar legenda aurului devine realitate în mâinile lor, lăcomia și nebunia se dezlănțuie la bord.

Robinson, Kurston și alți colegi de-ai lor sunt concediați de către Agora, o companie maritimă ce recuperează epave din larg. Robinson este divorțat de Chrissy cu care are un fiu.

Kurston află de un submarin al germaniei naziste, care fusese încărcat cu aur și a eșuat în larg, pe fundul mării, cu toată încărcătura, iar istoria era deja uitată.

Acesta apelează la un magnat pe nume Lewis, care le oferă resurse financiare pentru un submarim de tip Foxtrot și pentru recrutare de personal, având condiții specifice de plată după recuperarea aurului.

Cpt. Robinson face echipă cu Reynolds, Kurston, Peters, Blackie, Levcenko, Zaytsev, Baba, Morozov și doi scafandri Fraser și Gittens. Acestora li se adaugă obligat forțat, Daniels, omul magnatului.

Kurston se sinucide cu o doză mare de medicamente pentru ca soția lui să-și ia banii de asigurare pentru ipoteca casei și este înlocuit cu un tânăr de 18 ani, un copil al străzii, numit Tobin, prieten a lui Kurston cel care-i și anunțase pe Robinson și echipa de evenimentul nefericit.

Aventura deși era una simplă, fără posibile probleme, devine una extrem de periculoasă. Submarinul se defectează, apar probleme de comunicare nu doar din cauza diferențelor de limbi vorbite ci mai ales datorită mentalităților și dorințelor de impunere și auto-proclamare ca persoane importante.

Filmul dorește să întărească proverbul că „la pomul lăudat nu te du cu sacul”, adică nimic nu este ușor de găsit. Nebunia banilor, a îmbogățirii, poate duce la halucinații, pierderea gândirii raționale ce provoacă intrigi, apar frustrări, discuții iar armonia dispare.

Chiar și în armată, un conducător are o misiune dificile și uneori doar grea și aproape imposibilă ca să-și păstreze echipa unită, care să asculte de cerințele sale și să fie de fapt, un angrenaj perfect uns, așa cum trebuie să fie și motorul submarinului.

Uneori, conducătorul are de ales în cadrul îndeplinirii obiectivului între binele și viața oamenilor sau realizarea misiunii cu orice risc. Indiferent de alegeri, totul se învârte în jurul banilor, a aurului care decide de mult prea multe ori, cine, cum și cât să trăiască.

Prin acest film se încearcă atragerea atenției publicului spre perturbările care apar ca urmare a evoluției omului, prin dorința de a se impune spre perfecțiunea pe care acesta o consideră ca fiind cea ideală. Omul este suveran în luarea propriilor decizii, conștient de asemenea, că rezultatele depind doar de sine.

Black Sea – Marea Neagră, SUA – M. BRITANIE – RUSIA,

Distribuție: Jude Law, Scoot McNairy, Michael Smiley, Bobby Schofield, Daniel Ryan, Karl Davies, Konstantin Khabensky, Ben Mendelsohn, Jodie Whittaker,

Regia: Kevin Macdonald (I),

Producător: Focus Features,

Anul apariției: 2014,

Gen: AV,

Durată: 114 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*