Katherine Newbury este soția lui Walter Lovell, un om celebru în lumea televiziunii. Acesta se retrage din viața publică deoarece are un început de Parkinson.
Katherine este prima femeia care a avut un talk-show, trecând de bariere și prejudecăți legate de bărbații infailibili ai lumii televizate. Emisiunea Katherinei începe să fie în cădere, audiența rămânând undeva departe față de așteptările și momentele de început. proprietara televiziunii, Caroline Morton vrea să schimbe emisiunea, formatul și pe Katherine, la sfârșitul sezonului, ofertând un comediant tânăr șir îngâmfat.
Katherine este misogină, având angajați doar bărbați, scenariști pe care nu-i cunoaște și-i stresează, motiv pentru care decide să facă mici schimbări. Ea o angajează pe prima femeie care vine la un interviu pentru un post de scenarist, mai exact pe Molly, care nu are experiență dar spre uimirea tuturor, ideile ei sunt perfecte pentru o luptă aproape pierdută.
Filmul propune de fapt o dezbatere legată de nou versus vechi, clasic contra contemporan și cel mai important aspect urmărit, modul în care oamenii se pot adapta la diferite situații.
De asemenea, în cadrul peliculei se pune accent pe ralațiile dintre oameni, angajați, conducere și modul în care tratamentul aplicat la locul de muncă influențează rezultatul final. Atunci când este o echipă sudată, indiferent de provocările care intervin, un team poate învinge orice obstacole, urcând precum un vultur pe culmile cerului. Îngrijorarea distruge capacitatea de concentrare. Acceptarea reprezintă primul pas spre victorie împotriva consecințelor nefaste, eliberarea de energii.
Nimeni nu este mai presus, pentru că fiecare are anumite abilități și aptitudini pe care trebuie să le folosească în echipă, astfel încât să aducă plus valoare la produsul final, indiferent ce este acesta.
Adevărată bătălie se dă în sufletul omului, pentru că sentimentele influențează deciziile, iar emoțiile negative sau pozitive sunt determinante în cadrul relațiilor.
Filmul oferă surprize și momente care ne readuc în memorie acele previziuni sumbre legate de faptul că niciodată nimic nu este așa cum pare inițial, de modul în care pierderea umanității este în detrimentul sentimentelor și a dorințelor. Filmul este un elogiu adus propriei cunoașteri, a iertării, a modului de percepere și de schimbare a mentalităților, de fapt se referă la arta de a trăi conform cu mediul înconjurător, alături de oameni, implicit momente și situații.
Important nu este valorificarea căștigurilor ci modalitatea de a se profita de pierderile suferite. Trecând peste propria nefericire și aducând puțină fericire celor din jurul nostru, de fapt persoana respectivă își dă seama că este mai bună atât cu ceilalți cât și cu ea înșăși, dovadă fiind zâmbetul de bucurie de pe fața cuiva, care luminează zilele tuturor. Critica nedreaptă este adesea un compliment mascat Critica nedreaptă reprezintă o stârnire a geloziei și a invidiei, conform teoriei reputatului Dale Carnegie , doar un om prost, slab sau „mort” nu este lovit. Orice lovitură, poate fi o deșteptare și o redirecționare pe orbita vieții.
Late Night – Talk show de seară, SUA,
Distribuție: John Lithgow, Emma Thompson, Megalyn Echikunwoke, Mindy Kaling, Amy Ryan, Hugh Dancy, Halston Sage, Denis O Hara, Bill Maher,
Regia: Nisha Ganatra,
Producător: Imperative Entertainment,
Anul apariției: 2019,
Gen: C, dramă,
Durată: 100 min,
Lasă un răspuns