Bambye

The Song – Căile iubirii – Cântec pentru ea

Jed King poartă pecetea celebrității tatălui său David King. Acesta a fost reprezentand al muzicii care deși cânta despre Dumnezeu, de fapt era un desfrânat, care-și găsea plăcerile în băutură, droguri și femei. După ce s-a căsătorit cu Bethany King, a dat naștere unicului urmaș: Jed. Acesta devine și el cântăreț dar publicul său este unul mic, concentrat doar într-o sala de 18 locuri. Acesta își dorelte mult mai mult, motiv pentru care-și presează managerul, ce-i spune că spectatorii îl urmăresc și-l ascultă doar pentru că este fiul tatălui său. Jed se simte frustrat, iar managerul Stan vrea să scape de el și-l trimite la un festival ce se desfășoară la o podgorie. Ajuns acolo, disperat și trist, o cunoaște pe fiica proprietarului: Rose.

Rose este singura care nu-l cunoaște ca fiind fiul lui David King, ci doar prin faptul că se numește Jed.

În acel moment, Jed are de ales între o relație și o familie alături de Rose, ori să-și continue visul, de a cânta într-un turneu, alături de o nouă solistă a trupei: Shelby Bale.

Jed este simbolul omului care vrea să se detașeze de familie, să lase trecutul deoparte pentru a se realiza și a fi pe propriile sale picioare. Deși cunoaște eșecurile și problemele apărute în familie datorită desfrâului tatălui său, acesta îi calcă pe urme, însă are oportunitatea de a reveni pe calea dreaptă.

Se spune că istoria se repetă și omul nu reusește să-și depăsească condiția, să învețe din greșelile altora, căzând în același în aceleași patimi ce produc suferință, tristețe dar mereu există o sanșă.

Importanța acordată omului este una dăunătoare acestuia și poate duce la nebunie. “Acțiunea izvorăște din ceea ce ne dorim în mod fundamental” – este ideea filmului ce coincide cu ideile susținute și specialistul Dale Carnegie

Un om poate fi influențat doar prin ceea ce dorește, de țelul său, deci se poate spune că poate fi manipulat după interesele lui. Succesul se obține cu pași mărunți. “Fii realmente interesat de ceilalți oameni – alt principiu de succes și pentru câștigarea prieteniilor și a-i face pe oameni să te placă“.

Pentru a fi fericit, Jed consideră că trebuie să scape în primul rând de nefericire, acel sentiment anxios care apare din următoarele cauze: competiția continuă din lumea muzicii, plictisul și antrenul, oboseala, invidia, simțământul păcatului, mania persecuției și frica de opinia publică.

Jed își gestionează acțiunile astfel încât să se impună într-o societate pe care o renegase, fiind conștient că este superior acesteia, conform mentalităților logice de moment. Elera genul narcisistului megaloman.

Narcicistul se autoadmiră și dorește să fie admirat. Vrea să fie iubit de mulți oameni, nu doar de unul/una ci de o comunitate de indivizi, sfârșind prin a-i pierde pe toți admiratorii săi. Un narcisist se simte bogat dacă are mulți admiratori dar suferă de nefericire când comunitatea lui nu crește exponențial.

Megalomanul Jed vrea să inspire teamă, fiind asemenea unui conducător, dictator care știe ceea ce este mai bun pentru toți, gândind și acționând în numele acestora. Este omul care emană aroganță și mereu vrea să fie în prim planul vieții sociale, fiind personajul central al întregii lumi, societate și un zeu al puterii pentru care dorește recunostință.

The Song – Căile iubirii – Cântec pentru ea, SUA,

Distribuție: Alan Powell, Ali Faulkner, Caitlin Nicol-Thomas, Kenda Benward, Danny Winson, Vin Morreale Jr., Jason Bybum, Aaron Benwald, Verity Vice Jones,

Regia: Richard Ramsey,

Producător: City on a Hill Studios,

Anul apariției: 2014,

Gen: Dramă, Muzical, Romantic,

Durată: 116 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*