Ricki este numele de scenă a Lindei Brummel. Ea este o cântăreață de muzică rock, care revine după câțiva ani, la barul unde a debutat alături de trupa Flash. În viața ei obișnuită, Linda este o caseriță la un supermarket, ce este stresată de către un șef, care este mult mai tânăr decât ea.
Pe plan personal, chitaristul trupei, Greg, a fost mereu atras de către Ricki, care însă s-a căsătorit cu Pete, împreună cu care a întemeiat o familie frumoasă, cu trei copii Julie, Josh și Adam), dar pierdută în timp.
Între timp, Pete Brummel care este bogat, a divorțat de Linda și s-a recăsătorit cu Maureen. El și-a crescut cei trei copii care sunt mai atrași de el.
Julia este părăsită de soțul ei, Max și revine la tatăl ei, care-i cere ajutor Lindei în rezolvarea problemei, deoarece soția lui este plecată la tatăl ei care este bolnav.
Josh are o iubită Emily și nu o vrea pe mama lui în preajma lor, nici la logodnă și nuntă. Adam este gay și face front comun cu fratele său împotriva Lindei. Doar Julie o apreciază pe Linda pentru tot ceea ce a făcut. Ea are o tentativă de suicid și este trimisă la terapie, dar își face de cap cu Linda, adică învaâă să trăiască și să vadă frumusețea vieții.
Filmul prezintă condiția femeilor care trebuie să aleagă între carieră și familie, între pasiune și obligație. Mamele în general se dedică copiilor, familiei, însă în timp când rămân singure sau doar cu soțul lor, încep să-și găsească frustrările, supărările.
Omul pus pe calea alegerilor, trebuie să decidă atât pentru sine cât și pentru cei din jurul său. Linda, Ricki cea nebună în muzica rock, trebuie să decidă dacă alege rutina vieții sau tumultul mult iubit al concertelor rock. Ea a decis pentru familie, dar sufletul neîmpăcat a condus către însingurare, suferință, pierzând ceea ce a avut. Fără familie apropae, fără pasiune și iubire, Linda se decide să-și trăiască viața așa cum îi place, să-și asigure existența dar fără a face rabat la pasiunea ei. Privind mereu departe, deși este aproape, ea nu-l sesizează pe Greg care este mereu acolo să o ajute.
Viața este muzică, iar muzică este rezultatul acțiunilor și interacțiunilor cântăreților cu mediul înconjurător, de relațiile cu cei din jur și nu numai.
La Linda, fie ca este cea reală sau pasionala Ricki, se poate observa acel concept psiholog numit însingurare, ea dorind să uite acel trecut, dar nu se poate din cauza unor circumstanțe specifice vieții pe care a dus-o până în acel moment. Însingurarea are întotdeauna de a face cu ideea de înstrăinare a ei de lumea din jur şi de întreaga societate în general. În acest context, înstrăinarea de sine a Lindei în cadrul societății moderne în care trăiește este absout generală şi întotdeauna cuplată cu întreaga conştiinţă a dependenței şi a incomprehensibilităţii, încât munca ei serveşte practic unui anumit sens complet străin stării sale, care trece dincolo de pasiunea pentru muzica rock. Printr-o lipsă totală de libertate, Linda resimte departe de sine, de realitate în contextul societății în care trăiește. În urma acestei percepții, reacția ei este una de retragere în interiorul unei vieți particulare și retrase. Cu toate acestea, parcurgând un astfel de drum, ea constată de fapt o imposibilitate a ideii de retragere.
Ricki și The Flash – Ricki and The Flash, SUA,
Distribuție: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Sebastian Stan, Rick Springfield, Audra McDonald, Charlotte Rae, Cherise Boothe, Liz Celeste,
Regia: Jonathan Demme,
Producător: TriStar Pictures,
Anul apariției: 2015,
Gen: C, Dramă, Muzical,
Durată: 101 min,
Lasă un răspuns