Bambye

Boy Erased – Fiul pierdut (Confesiunile unui băiat)

Filmul se bazează pe biografia unui fiu de preot baptist, dintr-un oraș american, unde religia și credința sunt elementele de bază ale comunității. Totuși, oamenii gândesc și au percepții conform evoluției vieții și sunt deschiși la înțelegere.

Jared este personajul principal care a fost crescut în principiile și normelor specifice religie. Acesta pleacă la colegiu pentru a studia, iar tatăl speră ca acesta să-i ia locul în parohia unde slujește. Uneori viața și modul în care se desfășoară anumite activități, influențează destine și modifică o realitate care poate fi doar una derizorie.

Ajuns la colegiu, Jared se împrietenește cu Henry care deide să-l aducă pe calea noilor senzații, legate de homosexualitate, întâi printr-o formă brutală, ce apare devine o normalitate îspăimântătoare pentru unii.

Jared renunțase la o relație acceptată de părinți și chiar de eventualii săi spcri, cu frumoasa Chloe, care însă dorea mai mult deât o iubire platonică. Decizia lui de a se despărți, teama de o realitate diferită de cea programată inițial și informațiile de la colegiu îl conving pe acesta să recunoască orientarea sa sexuală.

Tatăl său decide împreună cu alți doi oameni ai bisericii, să-l trimită la o Asociație pentru a scăpa de păcate. Acolo este ca la o închisoare, de la ora 9.00 la ora 17.00 până când revin acasă, la hotel sau acolo unde locuiesc.

De la un simplu gest în care Jared își scoate brațele pe geamul mașinii în mers speriindu-și mama că ar putea fi accidentat de vreun camion grăbit, până la teama pentru adevărul care sperie nu este decât un pas.

Uneori este mai greu să rezolvi și să intervii la cauza unei probleme, încercând să soluționezi efectul care apare, ca urmare a unei temeri sau a concepției legate de ceea ce spun cei din jur!

Asociația nu este ceea ce pare, fiind doar o modalitate de viață și de câștig pentru unii. Nimeni nu poate cunoaște modul unei vindecări miraculoase, fără a trece prin problemele pacienților săi. Atunci când acei pacienți sunt aduși la grămadă, în mod cert, sentimentele se amestecă, iar problemele și temerile se acutizează.

Omul e ca o bancnotă care se strivește, se rupe dar rămâne cu o valoare.- reprezintă unul dintre puținele adevăruri unanim recunoscute și prezentate de Asociația Iubirea În Acțiune. Omul are propria lui valoare, care indiferent că scade sau crește, conform stimei de sine, reprezintă de fapt cartea lui de vizită. Oamenii sunt valoroși din momentul în care se nasc, investind în ei, nu doar cunostințe și experiențe, ci și sentimente, dorințe, visuri, ei pot ajunge spre perfecțiune, dar fără a încălcă principiile și viața altor semeni.

Familia este bogăția cea mai de preț a fiecărui om, pentru că principiile și normele etice sau nu, le stabilim noi, ca ființe care cugetă. Omul este cel care-și decide soarta dar trebuie să fie informat și să ia în calcul toate consecințele ce pot apărea.

 

Boy Erased – Fiul pierdut (Confesiunile unui băiat), SUA

Distribuție: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Joel Edgerton, Russell Crowe, Xavier Dolan, Troye Sivan, Cherry Jones, Joe Alwyn, Flea

Regia: Joel Edgerton

Producător: Anonymous Content

Anul apariției: 2018

Gen: biografie, dramă

Durată: 114 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*