Bambye

The Shack – Baraca (Cabana)

Mack Philips are 13 ani și suferă din cauza unui tată alcoolic care-l bate atât pe el, cât și pe mama lui. Are sufletul trist și o vecină îi recomandă să se spovedească la preot, ceea ce și face, spre disperarea și supărarea tatălui său. Mack se decide să-și otrăvească tatăl folosindu-se de sticlele de alcool pe care acesta le consumă.

Mack se însoară cu Na și au trei copii: Josh, Missy și Kate. Soția lui este credincioasă și-i învață și pe copii să creadă în Dumnezeu, numindu-l pe acesta Papa.

În timpul unei excursii cu cortul, dispare Missy și ea nu mai este găsită, ci doar rochița ei însângerată, într-o baracă pustie, o cabană pierdută. Acel moment schimbă viața întregii familii, copiii au probleme psihice deși par normali, Mack se retrage în suferință iar Nan încearcă să mențină familia pe calea plutirii.

După un timp, Mack primește un bilet prin care este chemat la baraca morții… Plin de ură și supărare, pornește să se răzbune pe asasin, dar acolo îl așteaptă, într-o altă cabana mult mai luminoasă, semnatarul biletului: Papa, fiul și o speranță a vieții, a vântului.

În continuare, filmul ne poartă în lumea cunoașterii, a înțelegerii de sine, a vieții implinite, pentru că nu există persoane care să nu avut suferințe, dureri, neplăceri.

Vreau să vindec rana din interiorul tău și cea dintre noi. – spune Papa. Orice suferință și problemă care apare în viața omului, îl îndepărtează pe acesta de credință și valorile reale ale vieții. Omul tinde să se rupă de realitate, fără a se întări. În viața este nevoie de înțelepciune și de înțelegere, de iertare pentru că toți gresesc, însă nu toți se întăresc, unii se pierd.

Viața nu este scurtă, doar noi irosim mult din ea pe supărări, tristeți, ură, invidie, Bunătatea vine din suflet, iar fiecare persoană percepe prin propriile gânduri rostite și gândite.

Fiule, când vezi doar durerea ta, nu mă vezi pe Mine. – spune Papa. Omul percepe doar ceea ce i se întâmplă lui, fără a vedea mai departe, fără a=i înțelege pe cei din jurul și-i influențează pe acestia, prin deciziile sale.

Un om care trăiește în singurătate nu poate reuși, are neapărată nevoie de credință și încredere. Fiecare om este judecător, decide prin mentalitatea sa la ce este bun pentru el și pentru cei dragi, chiar dacă același lucru/faptă este rău pentru alții și astfel apar divergențe și războaie.

Chiar dacă totul pare frumos, uneori trebuie distruse anumite rădăcini pentru obține o recoltă mai bună, o viața mai împlinită, pentru că omul este precum o floare.

Durerea distruge bucurie de a trăi și de a vedea viața așa cum este. Fericirea vine din lucruri mărunte, atunci când există câte 0 părticică de liniște.

Unirеa сugеtеlor şi a inimilor еѕtе abѕolut еѕеnţială pеntru a сânta сu adеvărat într-un ѕingur glaѕ. Aсеaѕtă unirе a сugеtului nu ѕе poatе faсе dесât prin rеvărѕarеa harului pеѕtе mintеa fiесăruia şi a tuturor împrеună, dar aсеѕt harеѕtе lеgat dе putеrеa şi înţеlеѕul сuvântului roѕtit.

Сonform doсtrinеi pitagorеiсе, ѕе ѕtabilеau anumitе aѕеmănări ѕtruсturalе întrе сoѕmoѕ, om şi ştiinţеlе ѕau artеlе produѕе dе еl. Ѕе vorbеa dе o muziсă сеlеѕtă, dе o armoniе a viеţuirii omului. Сoѕmoѕul еra dеѕсriѕ prin raporturi matеmatiсе сu vădită apliсaţiе în muziсă. Aѕеmеnеa şi în pѕalmi, сеrurilе, pământul, сopaсii, animalеlе tеrеѕtrе şi aсvatiсе, mai сonсrеt ѕpuѕ, toată făptura partiсipă la rugăсiunе. Ѕе ştiе dе aѕеmеnеa сă muziсa avеa un rol foartе important în сultеlе orgiaѕtiсе, ѕprе a-i da omului ѕеntimеntul unirii сu univеrѕul. Εxiѕtă o armoniе univеrѕală сarе ѕе rеflесtă în toatе сrеaturilе şi lе faсе сompatibilе una сu alta.

 

The Shack – Baraca (Cabana), SUA,

Distribuție: Sam Worthington, Radha Mitchell, Octavia Spencer, Alice Braga, Graham Greene, Tim McGraw, Megan Charpentier, Ryan Robbins, Jay Brazeau,

Regia: Stuart Hazeldine,

Producător: Netter Productions,

Anul apariției: 2017,

Gen: dramă, fantastic,

Durată: 127 min,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*