Bambye

Tammy

Cu o distribuție de excepție, filmul poate nu se ridică la nivelul așteptărilor cinefililor, dar este interesant modul în care se percepe relația dintre oameni, familie și modul de interacțiune al acestora.

Tammy este omului care deși trece prin mai multe eșecuri, decide că trebuie să continue, pentru că viața este o aventură și nimic nu este previzibil. După un accident de mașină, în urma căreia scapă cu bine, ajunge la serviciu și este concediată. Parcă nu ar fi suficient, viață îi mai dă o palmă, descoperind că soțul ei și-a găsit o altă femeie alături de care vrea să-și continue viața.

Plecând la mama ei, acolo o găsește pe bunica, o femei aventuroasă, alături de care pleacă într-o călătorie.

Niciodată nu trebuie considerată că viața este la capătul ei, chiar dacă nimic nu este de bun augur. Fiecare oră, fiecare zi, poate reprezintă nu doar o călătorie prin viață, ci o nouă oportunitate.

Indiferent că Tammy și bunica ei se ceartă, până la urmă sunt o familie, iar împreună pot rezolva nu doar propriile probleme, ci chiar pe cele ale întregii familii.

Cascada de la sfârșitul filmului reprezintă viața agitată, care vine în valuri cu probleme și provocări, dar chiar dacă ne plouă, noi tot reușim să trecem peste obstacole. Este recunoscut și în majoritate acceptată ideea că omul nu este perfect, iar viața fiecăruie este ghidată după propriile-i gânduri. „Noi oamenii suntem ceea ce gândim, pentru că facem ceea ce considerăm că este logic în unele momente sau în anumite situații din viață.” – susținea Dale Carnegiu în cărțile sale de dezvoltare personală.

Îngrijorarea ne distruge capacitatea de concentrare iar acceptarea este primul pas spre victorie împotriva consecințelor nefaste, de eliberarea de energiile negative. Viața noastră este rodul gândirii noastre. Fericirea nu vine din exterior ci din suflet. Să lăsăm grijile și să trăim cu voioșie.

Viața trebuie trăită ca o petrecere continuă, precum o aventură spre necunoscut, pentru că niciodată nu se întâmplă totul așa cum ne dorim. Ceea ce este important, așa cum reiese și din acest film, este conceptul că nu trebuie valorificate câștigurile și reușitele, ci trebuie să se profite de pierderile suferite, ca fiind o atenționare a destinului.

Tammy este exponentul persoanelor care trec prin dezamăgiri, dar nu lasă învinse și trec peste probleme. Călătoria reprezintă cunoaștere, noi descoperiri și sentimentul de relaxare oferă acea stare de liniște, de gândire activă dar în sensul sentimentelor și a emoțiilor pozitive. Omul și atunci când trece prin necazuri și supărări, își găsește momente în care să facă haz de ele.

Filmul prezintă trei generații, care chiar dacă au principii și idei diferite, niciodată nu se abandonează, pentru că familia este pilonul de bază al fiecărui individ în sine.

Răzbunarea este arma prostului, ceea ce este adevărat, însă de multe ori, soarta reprezintă mână de pe sabia care face dreptate, așa cum se întâmplă și la sfârșitul filmului.

Tammy – Tammy, SUA

Distribuție: Melissa McCarthy, Susan Sarandon, Sandra Oh, Toni Collette, Allison Janey, Kathy Bates, Dan Aykroyd, Gary Cole, Rey Hernandez,

Regia: Ben Falcone,

Producător: Gary Sanchez Productions,

Anul apariției: 2014,

Gen: C,

Durată: 97 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*