Bambye

Blue Ruin – Rabla albastră

Dwight este o persoană care trăiește intens din punct de vedere psihologic, o viața care este așa cum el și-a creat-o. Fiind un om al străzii, care locuiește într-o mașină, aflând de o dramă de familie, din zona lui natală, începe să evolueze spre o personalitate de reăzbunător, chiar dacă acestă caracteristică nu-l reprezintă. El este exponentul omului pe care-l bate viață, deoarece nu este pregătit pentru nimic, ceea ce de fapt reprezintă un concept al vieții de zi cu zi.

Oamenii se iau la luptă cu viață, cu țelurile pe care și le propun, cu obiectivele pe care vor să le îndeplinească, dar de multe ori, ei sunt nepregătiți. Totul depinde de un moment, o clipă sau sau de o oportunitate care poate nu este asimitaltă în timp și, sau mai rău, înțeleasă în mod greșit.

Dacă omul se decide să trăiască singur, departe de ceea ce a avut, nu poate reveni prea ușor la modul de interacțiune cu oamenii din jur, cu familia, iar uneori informațiile din trecut peste care a trecut, cu siguranță nu-i oferă toate informațiile pentru a decide conform propriei sale logici și raționament.

Filmul pare să fie unul clasic, ură și răzbunare, luptă între bine și rău, dar uneori nu putem deosebi ceea ce este corect, bun și normal. Gândirea și percepția față de oameni, de trecut poate fi influențată de anumite elemente care apar din mici amănunte și dezvăluiri.

Chiar dacă filmul are tendința de a fi plictisitor, trebuie apreciat modul în care se poate observa realitatea obișnuită, mult prea evidențiată și supra-evoluată a omului care încearcă mereu să-și facă dreptate, se consideră unicul judecător al evenimentelor și care vrea să-și demonstreze crezul indiferent de repercursiuni. Moartea poate fi văzută ca o izbăvire, însă depinde în ce mod se realizează trecerea progului dintre lumea reală și cea imaginară.

Dwight devine un extrovertit după ce află despre problemele de care nu a știut, fiind un om retras, încercând să facă parte din indivizii introvertiți. Extrovertitul se gândește la lumea exterioară, fiind interesat de fapte și materie. Inventeaza formule și concepte care demonstreaza logic ceva ilogic; își coordonează viața după aceste formule și i-ar plăcea ca și ceilalți să facă la fel. Persoanele apropiate sunt incluse în “schema lor logică”, iar tot ceea ce nu poate fi încadrat în schemă, nu este recunoscut. Acestor persoane le displace iraționalul și-și reprimă atât emoția cât și sentimentele, devenind glaciali și lipsiți de înțelegere pentru slăbiciunea omenească.  Prietenia și familia nu înseamnă prea mult, astfel încât, această persoană este capabilă să-și sacrifice prietenii și chiar familia, pentru propriile lor principii.  Adeseori, extrovertitul are un puternic simț al datoriei, iar formulele găsite sunt foarte bune dar nu se poate spune același lucru mereu, modul în care se încearcă punerea acestora în aplicare.

Blue Ruin – Rabla albastră, SUA

Distribuție: Macon Blair, Devin Ratray, Amy Hargreaves, Kevin Kolack, Bonnie Johnson, Eve Plumb, Sidne Anderson, David W. Thompson, Ydaiber Orozco,

Regia: Jeremy Saulnier,

Producător: The Lab of Madness,

Anul apariției: 2013,

Gen: thriller,

Durată: 90 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*