Bambye

Captain America The Winter Soldier – Căpitanul America: Războinicul Iernii

Captain America este un eou național care a ajutat S.U.A. în timpul războiului mondial. El, alături de alți super-eroi, având super-puteri, a ajutat la stabilirea păcii în lume. Acum este din nou nevoie de el, pentru că pacea este amenințată, de aceea trebuie menținută cu orice preț. Uneori dorința de putere, necesită acțiuni  care nu sunt conforme cu adevărul, influențând nu doar destinul celor din jur ci chiar pe cel al unei întregi națiuni.

Prin atacul asupra colonelului Fury, S.H.I.E.L.D. devine un câmp de luptă, unde Pierce vrea să preia puterea absolută, prin distrugere, crimă și forță. Captain America își reîntregește colaborarea cu Văduva Neagră și zburătorul (prietenul său din perioadele anterioare criogenării sale) pentru a păstră ceea ce a reușit să obține în urmă cu zeci  de ani: pacea și liniștea de pe Terra.

Lupta cu super-eroi ce dețin super-puteri, poate fi una transpusă în mod cert la modul în care viața din prezent, diferă din an în an, iar uneori produce perturbări ce se transmit pe un lanț specific ce se propagă cu viteza unei rachete distrugătoare.

„Ei bine, lucrurile nu stau chiar atât de rău. Mâncarea este mult mai bună; obișnuiam să fie fierbem totul. Nicio poliomielita nu este bună. Internet, atât de util. Am citit asta mult, încercând să ating pasul.” – Captain America. Prin aceste cuvinte, protagonistul filmului aduce în prim plan modul în care societatea a evoluat. După părerea sa, evoluția este una pozitivă, însă și provocările sunt mult mai grele, mai dure. El, deși are 95 de ani, dar este tânăr în urma criogenării, încearcă să țină pasul cu evoluția tehnologiei și cu patimile inimii, cu iubirea care este o altă provocare ce poate avea influență în acțiunile sale. Adaptarea la unele tendințe, la moduri de supraviețuire și de existență, la tehnica avansată reprezintă de fapt o primă bătălie a eroului, a celui poreclit Captain America.

„Da, ne-am compromis. Uneori, în moduri care nu ne lasă să dormim atât de bine. Dar am făcut-o pentru ca oamenii să fie liberi. Aceasta nu este libertate, este frică.” – spune Captain America, aducând în prim plan o concluzie la care au ajuns multe persoane. În prezent, libertatea este țintuită de frică, de teamă, de modul în care putem înțelege, interpreta sau transmite unel mesaje. Merau va fi cineva care dorește mai mult decât are și, ori poate avea, dar face tot posibilul ca să-și atingă țelurile, uneori chiar prin mârșăvie.

Se poate spune că lupta este în noi, doar prin faptul că omenirea evoluează, bătălia pentru supremația în afaceri, din dorința de putere sunt doar câteva elemente ce completează tabla de șah pe care pionii se deplasează tipic valorii lor, iar uneori, câte un nebun, vrea să atace regele, să acapareze regină și să de-a o tură pe la putere!

Captain America The Winter Soldier – Căpitanul America: Războinicul iernii, SUA,

Distribuție: Sebastian Stan, Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Robert Redford, Aaron Taylor Johnson, Emily Van Camp, Hayley Atwell, Elizabeth Olsen,

Regia: Joss Whedon, Anthony Russo, Joe Russo,

Producător: Marvel Studios,

Anul apariției: 2014,

Gen: ACȚ, AV, SF,

Durată: 128 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*