Bambye

Deliver Us from Evil – ..și ne izbăvește de Cel Rău…

Războiul din Irak, anul 2010. Trupele americane înaintează pe teritoriul inamic. Trei pușcași marini americani traversează o pădure și coboară într-o încăpere subterană, moment în care pierd legătura cu baza și simt o prezență care-i ghidează și văd un mesaj scris pe perete interior al peșterii, în latina arhaică.

Anul 2013, la New York, o mamă pe nume Jane, se află în transă, și-și azvârle băiețelul în cușca leului din grădina zoologică, în timp ce un bărbat cu gluga trasă pe ochi, șterge o fereastră cu niște înscrisuri și simboluri în latina arhaică. La acest caz este chemat sergentul Ralph și partenerul său. Jane este arestată iar Menzoza, un preot modern, ce fumează și se roagă, declară că ar fi posedată.

În aceeași seară, cei doi polițiști intervin la o casă unde familia este speriată de zgomote ciudate. Ajunși în subsolul locuinței, găsesc un cadavru și un perete cu înscrisuri și simboluri. Victima este un fost pușcaș marin ce fusese în misiuni, în Irak alături de alți doi colegi.

O altă misiune este arestarea unui bărbat ce-și agresează soția și fiica. Acela deși este capturat fuge, fiind un specialist în domeniul militar, fost pușcaș marin…

Ralph simte că nimic nu este așa cum pare și devine stresat, spre disperarea soției Christina care este gravidă și e de neînțeles de fetița lor: Jen.

Toate aceste evenimente pot avea legături între ele, dar Ralph, polițișt la secția 46, trebuie să le analizeze și să le aducă la un numitor comun.

În timpul misiunilor, stresul și evenimentele înfluențează comportamentele polițiștilor. Când caută acea cauză o zgomotelor suspecte din subsolul unei case, se sperie de o pisică ascunsă după o ușă.

Mendoza este un părinte care slujește pe Dumnezeu dar nu se dă în lături de la vicii precum fumatul și privitul după fete frumoase. Având credință, cu siguranță micile abateri se vor ierta și se vor remedia în timp.

Acest film reprezintă nu doar o luptă între bine și rău, ci este un îndemn spre credință, spre iubire. Doar prin crucea Domnului, cu rugăciuni, bunătate și încredere, orice rău se poate alunga, iar binele să-i ia locul.

Ralph este exponentul polițiștului cinstit dar deranjat de evenimentele și răutățile agresorilor. La începutul carierei sale, aproape că a bătut mortal un ucigaș de copii, pe care-l identificase în mulțime și-l prinsese printre gunoaie, la propriu și la figurat. Apoi el devine o persoană stabilă emoțional dar când familia sa depinde de el, face tot ceea ce este posibil pentru a-i salva. Un polițișt este influențabil, nu de bani, ci de emoții, sentimente și dorința de a face dreptate.

Fiecare persoană are propriul săi destin și trebuie să recunoască, să se teamă de puterea divină.. și ne izbăvește de Cel Rău…

 

Deliver Us from Evil – ..și ne izbăvește de Cel Rău…, SUA,

Distribuție: Eric Bana, Edgar Ramírez, Olivia Munn, Sean Harris, Joel McHale, Lauro Chartrand, Dorian Missick, John Cenatiempo, Lulu Wilson,

Regia: Scott Derrickson,

Producător: Jerry Bruckheimer Films,

Anul apariției: 2014,

Gen: Crimă, Horror, Thriler,

Durată: 118 min,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*