Bambye

The Vanishing Of Sidney Hall – Dispariția lui Sidney Hall

Uneori viața bate filmul. Acest film prezintă viața unui tânăr care deși are un talent ieșit din comun, reprezintă un  mister pentru cei din jurul său. Misterul nu apare doar în ficțiune și poate fi un fenomen generat de viață, de interacțiunile dintre oameni, de concepții și principii bazate pe anumite norme specifice.

Sidney ca adolescent a avut o imagineție bogată care însă cu trecerea anilor devine halucinație. Provenind dintr-o familie cu probleme, Sidney nu a găsit alinare sau sprijin din partea părinților. Tatăl său era handicapat, de asemenea el având singurul venit al familiei ca urmare a acestei infirmități, iar mama lui Sidney era frustrată de existența fiului ei. Tristețea, supărarea erau sentimentele care-i dominau viața lui Sidney, care și-a găsit alinare și scut împotriva societății doar într-un profesor de culoare, Jonas. Acesta cunoștea perfect mentalităților oamenilor și modul în care acestia își gestionau ideile și viețile.

Sidney Hall are un talent timpuriu pentru scris și profesorul acestuia îl încurajează să insiste și să se dedice unui domeniu și unei cariere care i se potrivește ca o mănușă, adică să devină scriitor.

Acesta debutează în domeniul literar la ziarul școlii. Prin acest demers, Sidney o cunoaște pe Melody, care în scurt timp îl inspiră și-i cucerește inima. Alături de ea merge la circ, pentru că de fapt toată viața poate fi un circ, unde puțin își descoperă talentul real și pot supraviețui. Sidney își caută de fapt identitatea și vrea să afle dacă abilitățile sale sunt în concordanță cu cerințele publicului.

Puțin timorat, la început, Sidney Hall își concepe primul roman, bazat pe o poveste reală din viața lui. Cartea are la originea ei povestea morții unuia dintre colegi de liceu ai scriitorului. Romanul are succes și încet dar sigur, Sidney Hall devine un scriitor celebru și controversat.  Faima acestuia depăsește limitele granițelor, fiind recunoscut pe plan mondial.

Creațiile lui Sidney inspiră tinerii. Unii văd partea negativă, tristă a poveștilor, alții văd speranța de dincolo de rândurile scrise sau nescrise. Sidney este un exponent al creatorului care încearcă să schimbe lumea dar în același timp, să prezinte realitatea uneori prea dură a existenței umane.

Sidney își găsește fericirea familială alături de Melody și crede în viziunea viitorului, a scriitorului care indiferent de tema dezbătură, oferă o nouă șansă de gândire, de logică cititorilor săi.

Urmărind cursul narațiunii filmului, este imposibil ca cinefilul să nu treacă dincolo de imaginile propriu-zise și să cerceteze propriile concepții și principii despre viață.

Filmul aduce în prim plan omul, creatorul care încearcă să răzbată dincolo de problemele existențiale, de suferință și să aducă puțină alinare, fericire, încurajare celor din jur.

Unica problemă a unui scriitor îl reprezintă modalitatea în care-i este percepută opera literară, de felul în care aceasta influențează gândirea și logica cititorului.

The Vanishing Of Sidney Hall – Dispariția lui Sidney Hall, SUA

Distribuție: Elle Fanning, Michelle Monaghan, Janina Gavankar, Logan Lerman, Tim Blake Nelson, Kyle Chandler, Margaret Qualley, David Alan Basche

Regia: Shawn Christensen

Producător: Super Crispy Entertainment Fuzzy Logic Pictures

Anul apariției: 2017

Gen: dramă – mister

Durată: 117 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*